Platební karta
Moderátor: Moderátoři
Možná to má souvislost a zatím jde o stokoruny. Obchodník to určitě nezrušil, jak jsem psal, jde o Lídl, Hornbach a naposled Tesco.
Pozor, každá banka má tuhle spolupráci jinak, takže je spíš jistý než možný, že některý další banky u MC zůstanou a jejich platební karty tak dál budou využívat standardy společnosti Master Card.
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Co je to za blábol, to jde přeci s jakoukoli funkční platební kartou MasterCard, American Express nebo Visa (nejen).janhorky píše:Naštěstí takovéto problémy už mnozí nemusí řešit, když služby jako https://….. nabízí karty, které se mohou uložit do mobilu i do hodinek s kterými lze dále platit.[/url]
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
To jsou mi novoty.
Edit:
Přidal jsem obrázek přední strany.
- tomasjedno
- tomasjedno
- Artaban001
Zdroj: Magnetický proužek mizí, je dědictvím minulosti.
Mastercard upouští od magnetického proužku na platebních kartách. Už od 1. dubna 2024 ruší povinnost pro banky působící v Česku mít na nově vydávaných kartách magnetický proužek. Nad budoucností této technologie přemýšlí také Visa, jejíž karty už jsou nyní leckdy i bez dalšího reliktu – podpisového proužku.
Odklon od magnetického proužku je podle vyjádření společnosti Mastercard reakcí na měnící se návyky spotřebitelů a na pokrok ve vývoji technologií. S tím je spojený klesající počet transakcí, které jsou potvrzovány právě pomocí magnetického proužku.
Experti poukazují na to, že na významu začínají ztrácet nejen jednotlivé komponenty platebních karet, ale i jejich fyzická podoba. Lidé upřednostňují jejich virtuální verze.