A zrovna jsem dostal chuť na nějakou dobře vytuněnou Škodu 120 s reproduktory z rozhlasů po drátě, pospojovaných zvonkovým drátem, až se laminátové nástavby třesou a výfuk tuto krásu doplňuje světelnými efekty, jak upadlý drhne o silnici při nadkritické rychlosti 80 km/h.
Přepólování reproduktoru
Moderátor: Moderátoři
A zrovna jsem dostal chuť na nějakou dobře vytuněnou Škodu 120 s reproduktory z rozhlasů po drátě, pospojovaných zvonkovým drátem, až se laminátové nástavby třesou a výfuk tuto krásu doplňuje světelnými efekty, jak upadlý drhne o silnici při nadkritické rychlosti 80 km/h.
Takový význam bassreflexového nátrubku u tweeteru, eliminace příčných proudů u výhybky tím, že je dobastlená "na ježka" a ne na plošáku (u reprosoustavy za , bratru, 40 tis/ks), směr signálu od zesilovače do soustavy naznačený na reprokabelu šipkami... je toho ještě strašná spousta a furt se učím...
Opravdu je upřimně líto kluků, kterým radíme studium literatury a oni si pak nabijí ústa s těmito výrony 🤐
Dodneška žije spousta ortodoxně přesvědčených odborníků, kteří, v době zavádění pásků CRO2 měli v kazeťáku "přepínač hlav". Na jiném přístroji nebylo možné tyto kazety hrát, jinak by se hlava zničila----
EKKAR píše:nikoliv obdélníkových impulsů vhodných k buzení elektromagnetických mlátiček do plechu/tunérskejch slechů. Kdo tvrdí, že obdélník je taky hudba, je podle mne barbar nebo ještě něco mnohem horšího...
Coze ? Do subwooferu se pousti obdelnikovy impulzy? jak se to resi ? Me napada jenom Smithuv KO, ale to je jedinej prevadec sinusovky na obdelnik co znam
OT: Spinaci napetova uroven se nastavuje odporem pres kerej se nabiji kondenzator ne ? Jak by to slo vyresit aby se ten odpor menil v zavislosti na velikosti amplitudy signalu ?
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Málem jsem upad ze schodů, když to říkal. Holt slabou chvilku si vybere v životě každý a ne jednou.
EKKAR píše:To s tou žárovičkou není zase až tak jednoznačné - setkal jsem se s LED-"žárovkami" (náhrada 24V kontrolkových žároviček s paticí Ba9), které se musely zapojovat tím středovým spodkem na +, jinak nesvítily. Další dodávku už mezitím výrobce asi upravil, protože ty novější žraly i střídavý proud a přepólování jim nevadilo. Byly to "žárovky" do kontrolek na řídicím panelu CNC vstřikovacích lisů na termoplasty značky ENGEL - a byly , jak jinak, z Dálného Východu...
Jasnačka, měl jsem na mysli klasický Edisonův výplod-wolfram end vaakuum... Ty LEDky mi někde leži v šuplíku, prodávají to u pumpy, je to z Asie, kvalita...
Cust píše:kamarád, toho času student elektrofakulty si koupil mobil a ptal se mě jak má nabíječku strčit do zásuvky, prej měla dva kolíky bez zdířky a že se tedy dá strčit do zásuvky tak i tak a jak ji tam má teda strčit aby se to neposralo.
Málem jsem upad ze schodů, když to říkal. Holt slabou chvilku si vybere v životě každý a ne jednou.
Dobrýýý!!
Napadla mne rada, zastrkovat do zásuvky tak, aby se prvně dotknul fázový kolík a pak nulák. Hlavně si to nespéct!