ADI ProVista E44 Obraz sa roztahuje a nejde synch(přesun)
Moderátor: Moderátoři
-
Humbuck
ADI ProVista E44 Obraz sa roztahuje a nejde synch(přesun)
Isiel v pohode tyzden mozno 2 a potom sa zacal kazit. Obraz sa rozsiruje do stran hlavne do vysky ale aj sirky a pritom sa akokeby zvacsia pixle.
Dakedy sa pri tom aj rozsynchronizuje.
Zacina to spravidla po 5min po zapnuti. Dakedy pomoze "pobuchanie" - to nasvedcsuje studeny spoj.
Preto ho chcem hladat ale chcel by som vediet dopredu v akom obvode by mohla byt chyba? Ci VN (obraz pri poruche nestmavne) alebo v obrazovom zosilovaci alebo zdroji ci dakde uplne inde....
A este jedna zavada:
Monitor pouziva na 1024 /765 na 75HZ. Cim sa da vyssia frekvencia tak sa obraz rozostri. Da sa to dako odstranit alebo viac zaostrit. Zevraj tam moze byt vyschnity elit. na napajani obrazoveho zosilovaca.
Rovnako sa mi zda ze je posunuta (konvergencie) červená od modrej. Na mojom EIZE sa to da nastavit v menu. Ako to nastavim u nej ked taka funkcia v menu nieje.
Dakujem moc za podnetne rady.
-
Humbucker
Na 1. pohlad nebolo na doske vidno ziadny studeny spoj . kontroloval som hlavne VN cast. Tak som prepajkoval hlavne VN trafo a kazdu vacsiu suciastku. Cievky tranzistory kondiky. Kondiky elity som pomeral C metrom ci maju spravnu kapacitu.
No zapojil som to a robi to znova. Na pobuchanie sa to da do normalu. Moze byt chyba na tej doske co je priamo na obrazovke? Tu som nekukal. Inak je to tak divno spravene ze signal z PC ide priamo na dosku co je na obrazovke. Je to normalne - este som to tak nevidel.
Aj ked je to zapnute a je tam porucha nevidno alebo nepocut nikde dake srsanie alebo sly konakt. Co by to mohlo byt???
Diky moc za radu.
špatný spoj.
Ak je to ten odpor v napájaní Vn (cca 1 Ohm vo vetve 80 V) tak v momente keď sa ti zmenšuje obraz mohol by dýmiť. Hľadaj ho niekde v strede dosky na polceste medzi Vn a zdroj. trafom, alebo pri zadnom okraji dosky.