Zpracování obrazu z kamery

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vasek7
Kontaktovat uživatele:

Zpracování obrazu z kamery

#1 Příspěvek od vasek7 »

Ahoj, potřebuju jednou za hodinu vyfotit něčím takovým Obrázek obraz. Jaký mají tyto kamery výstup? Je složitá konverze obrazu do PNG či JPEG? Existuje nějaká součástka, která převede obraz z kamery na fotku a po požadavku odešle fotku?
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

to umí každá webkamera za třetinovou cenu, odpadá převod z čipu na PAL a pak z PALu do jpg, protože se obrázek posílá do PC přímo v digitální formě po USB. Pomocí softwaru si pak můžeš ukládat na disk nebo na web buď jpg v intervalu který si určíš nebo nějaké AVI. Formát obvykle VGA.
LadasW

#3 Příspěvek od LadasW »

Ja mám taky takovou kamerku doma.. ale mám to spojené s ultralevnou televizní kartou co má AV vstup. O ostatní se stará soft v PC.
honza_jan

#4 Příspěvek od honza_jan »

Signál z takové kamery je obyč video, stejne, jako je třeba na videovýstupu z televize. Načíst do počitadla jde téměř jakoukoliv analogovou kartou, třeba od Pinnaclů, pro zpracování analogového videa. Připojovací konektor videa je stejný, jako má tato kamera. Nainstaluješ HW ovladače a ostatní je věc obslužného SW, který ti pořídí splnit tvoje požadavky. Nové karty ale už nemívají analogové vstupy, jenom digitální. S těmi by si tato kamera nerozuměla.
Všechno jde, jenom chcíplá koza ne.
vasek7
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vasek7 »

Aha, ale já to nechci zpracovávat PCčkem, ale ATmegou16 nebo něčim takovym.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“