Ach ta nostalgie...
Moderátor: Moderátoři
- sambiliong
Yarda1 píše:Kdysi byl kolega z kanclu v NSR a přivezl si odtamtud katalog nějakého obchoďáku (Quelle?) a tam jsme našli pod značkou prodejce (Privileg?) i televizor prokazatelně z Tesly Orava.
Zásilkový obchodní dům Quelle používal privátní značku Universum. Pod tímto názvem byly jako levná varianta nabízeny i výrobky Tesla Orava.
sluchátka 2x2000Ω pro krystalku, kde je jim dnes konec...hodnota
by byla, sběratelská. Textilní izolace přívodu je originální.
(sériový čb TV Dukla sloužil též v metru Praha ke sledování stanice)
Celeron píše:EKKAR píše: než se konal další závod v nějaký jiný ex-komančský lokalitě ...
A to v který, pak už jsem to moc nesledoval.
V Soči, na okruhu otevřeným ke 100. výročí GP odjetý před 1. světovou válkou v Pitěru, od 2014 do 2021. Vloni se závod nekonal. Další lokality jsou Baku v Azerbajdžánu (od r. 2016 doposud) a možná letošní náhrada Soči - Igora Drive v ruSSácku, górod SSoSSnovo. Nikde jinde zatím nebyli schopní dát Bérnýmu Heklštajnovi a jeho následníkům dostečně vysoký všimný za to, že se svým cirkusem zavítá i k nim ....ransom píše:V Rusku.
A kutilmile - nelituju tě
konosuke píše:...(sériový čb TV Dukla sloužil též v metru Praha ke sledování stanice)
Připomněl jsem si, že v Tesle jsme měli k počítači ADT 4500 jako grafický displej připojený nějaký čb televizor podle značky původem z Rumunska.
Nevím, jestli v něm byly původní střeva nebo něco zbastleného.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Hubert_79 píše:Ty televize v metru si pamatuji. Bylo to ovšem bez panelu s laděním apod, místo toho byla černá záslepka a neklame-li mne paměť, stálo tam cosi jako ETS a číslo. Typy těch TV byly různé, v paměti mi utkvěl typ Neptun, neboť tento jsme měli doma.
Pokud si dobře vzpomínám, tak ETS byla zkratka z Experimentální Televizní Studio a šlo o organizaci nějakým způsobem svázanou se Střední průmyslovou školou spojovací techniky v Panské. Upravovali tehdy klasické TV, tuším vyráběli i vlastní kamery atd.
Mám dojem, že o nich byl i nejméně jeden článek v některém dobovém AR. Možná tu budou i přímí pamětníci?
Edit: koukám, že i tady byl příspěvek na téma ETS... Hm, Crifodo byl rychlejší (aby ne, když tam tehdy psal)
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.