Chystam sa dnes robit dake audio kable do skusobne. DOniesol som tam mix pult idem poprepajam to s PC zosilnovacom nazvucim kapelu na nahravanie (aby sa dali vypocut dobre veci z Jamovaciek...)
Chcem sa hlavne spytat a ujasnit si to:
Pri stereo Jacku:
Je
3 - zem - (to je jasne)
1 - Pravy
2 - Lavy
Pri 5 koliku:
2 - zem
1 a 3 - lavy
4 a 5 - pravy
Je to tak mam v tom jasno? (si to pamatam tak ze ten pin co je najdalej aj v Jacku aj 5koliku od zeme je lavy. Podla mna je to ok. Ale preco ked som podla tohoto pravidla zapojil redukciu 5 kolik - jack samica (chcel som na Transivatt zapojit sluchatka) tak pri kontrole s Balance potenciometrom to slo naopak (sluchatka som mal nasadene sprave a od vyroby nebol meneny kabel alebo podobne. Alebo Transivat 140studion to mal dako pomylene?
Ako to je vlastne...?
A tiez ma zaujima a nikday som na to neprisiel: ktora cast patkolika je vstup do zosika a ktora vystup (napr na nahravanie) Ma to niaku normu, alebo to kazdy vyrobca robil od buka? Vstup je dvojica 1 a 4ka alebo 3 a 5?
Posledna vec.
V skusobni mam zosilovac s vystupom na sluchatka na takyto "5kolik"
Ako to zapojit na bezne sluchatka - chcem vyrobit redukciu na bezny jack?
Nieco sa mi mari, ze stred pin 1 je zem a piny ktore sa navzajom v konektore prepajau drotikom medzi sebou nasledovne 4 - 2, 5 - 3 su vystupy L a R. Tusim to ma mat taku vyhodu, ze ak je konektor zapichnuty vo sluchatkovom vystupe na zosiku v jednej polohe tak so sluchatkami hra aj repro sustava, ale ak sa vidlica otoci o 180stupnou tak spinac ktory je na samici vypne reprosustavu. Ako to vlasne spravne zapojit? - toto mi je najvacsia zahada.
Dakujem