Vkládání zajímavých obrázků III
Moderátor: Moderátoři
V Jáchyme hoď ho do stroje se u opravovaného televizoru zvuk transponuje o dvě oktávy níž.
V nějakém filmu pro mládež byl v postsynchronech na jedoucí Babettu nalepený zvuk Jawy 350.
V řadě detektivek se dělají naprosté nesmysly s elektřinou, ostrý obraz obličeje získají "vyčištěním" malinkého odrazu ve skle ze záběru VGA kamery.
Mnohokrát začne ve filmu elektronkové rádio hrát hned po zapnutí. Hudba z přenosného kazeťáku vyplní prostor monumentálním zvukem. Historická ruční baterka na dva monočlánky ozáří hangár denním světlem. Nešikovný elektrikář zasažený nn je naježený jako od DC vvn...
A vy řešíte nesvítící kontrolku.
ransom píše:Ve filmu Srdečný pozdrav ze zeměkoule poslouchá Menzel muziku ze sluchátek připojených k NC450.
To mě zaujalo (ten film mám rád) - ale když jsem ten kousek právě zkouknul - myslím že nikde není vidět k čemu je to připojené a na poličce nahoře má přece rádio nebo něco takovýho, a kabel od sluchátek vede zespodu někam dozadu za gramofon a klidně může pokračovat až nahoru k tomu rádiu...
Hlavně je potřeba se podívat na ten gramec - print z filmu jsem trošku zvětšil, což sice ubralo ostrost, ale schopnost obrázku ukázat co je potřeba to zlepšilo. V tom záběru totiž NENÍ gramofonový šasi v dřevěný skříni bez dalšího zešilování NC-500, ale gramofon s kompletním nf preampem, korekcema a výkonovým stupněm typu NZC-431 - pro ilustraci předkládám fotky z webu "oldradio.cz", který jsou dostatečně výmluvný. Gramec ve filmu určitě nemá vpředu relativně širokej pás holýho světlýho dřeva, ale má tam úzkej pásek světlý dýhy a pod ním černej panel s rozmazanýma ovládacíma prvkama ... A za určitejch podmínek by to klidně mohl bejt i ještě starší typ NZC-420, protože ten se vyráběl ve vícero variantách lišících se barevným uspořádáním skříně včetně celočerný se stříbrnýma prvkama - http://oldradio.cz/gramofon/nzc420.htm . Nemluvě o tom, že ho nějakým kusem stříbrný lepicí pásky mohl pro natáčení úplně klidně "vytunit" nějakej rekvizitář z Barrandova, aby to vypadalo jako nějakej importovanej výrobek.JoDiK píše:ransom píše:Ve filmu Srdečný pozdrav ze zeměkoule poslouchá Menzel muziku ze sluchátek připojených k NC450.
To mě zaujalo (ten film mám rád) - ale když jsem ten kousek právě zkouknul - myslím že nikde není vidět k čemu je to připojené a na poličce nahoře má přece rádio nebo něco takovýho, a kabel od sluchátek vede zespodu někam dozadu za gramofon a klidně může pokračovat až nahoru k tomu rádiu...
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:V tom záběru totiž NENÍ gramofonový šasi v dřevěný skříni bez dalšího zešilování NC-500, ale gramofon s kompletním nf preampem, korekcema a výkonovým stupněm typu NZC-431
V gramofonech z Litovle se nevyznám, ale pokud tam stojí model 431, tak stejně sluchátka nejsou zapojený do něj, protože podle manuálu je sluchátkový konektor vlevo dole zepředu.
Ale když se to veme kolem a kolem, filmaři Menzelovi do sluchátek stejně asi nic nepouštěli, v této scéně šlo spíš o to, aby byl ten spirálovitý drátek ve správné vzdálenosti zachycený někde o stoleček, aby se v ten pravý okamžik napnul a strhnul mu sluchátka při pádu na Konvalinku do postele... Na kolik klapek to asi zkoušeli, než to režisér schválil?
kokun píše:Taky nwm proč se tady hádáte o kontrolku, když to taky z žádné TV foceno není - není tam žádné logo![]()
EKKAR píše:To jseš fakt takovej kůň, že ti nedocvakne, že tu fotku Vláďa před postnutím oříznul o nezajímavý okraje s okolím 🤐 - a že tím pádem mohlo zmizet i logo?
Hubert_79 píše:Napadlo tě, že to může být výřez z větší fotky?
ani jedno, ani druhé, ani třetí . . .
když si to zvětšíte na max, uvidíte v místě toho papíru jemné moaré . . .
prostě jsem dal telefon dost blízko obrazovky a vyfotil.
. . . jak jednoduché milý Watsone !
Neboli učunil jsi výřez z obražovky přímo volbou zornýho úhlu focení - i tak se to dá ...ok1hga píše:...
když si to zvětšíte na max, uvidíte v místě toho papíru jemné moaré . . .
prostě jsem dal telefon dost blízko obrazovky a vyfotil.
. . . jak jednoduché milý Watsone !
- tomasjedno