Jak to u Vás topí
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
A v České Skalici se nám v rozvodnici v podzemní kobce uvařila voda - asi natekla některým kabelem.
Poslední deštík byl 9.8. a do té doby (včetně) to dělalo celkem: 112.4mm. Teď už 5 dnů ani kapka.
Když jsem byl v SO (12.8.) v lese na houby, tak na nasluněných svazích naprosté (povrchové) sucho - v zemi ještě nějaká vláha být musela, páč by žádné hřiby nenarostly.
Já vždycky říkám: "Když u nás neprší, tak neprší (třeba i 2 měsíce - a když, tak naprosté minimum). A když pak začne, tak zase neví kdy přestat"
- Kontaktovat uživatele:
U nás toho sice moc zatím nenapršelo (3 mm), ale okolo to pěkně bouří. Od 15:20 mi meteostanice napočítala 390 blesků. Na obrázku jeden chybí, udeřil až po tom co jsem snímek udělal. Bohužel mi zatím z počítání blesků nedělá statistiky, tak nevím jestli to je rekord, za ten rok a něco co jí mám. Ale myslím, že to dosavadní rekord je.
U nás po dlouhém "období sucha" (červen + červenec) přišlo krátké období dešťů (začátek srpna). A nastalo další "období sucha; vč. horka"), které bylo "narušeno" jen včera. V podvečer (18 hod.) kratičká přeháňka (1,4mm) a v noci malý déšť (13mm) - a na dlouho by nemělo zapršet zase
Zrána jsem vykopal 3 řádky brambor a pak raději zalezl jak krtek.
- Přílohy
https://youtu.be/MPoHGwMSsQg