Chladnička Samsung rb29fsrndww Moc chladí.
Moderátor: Moderátoři
Chladnička Samsung rb29fsrndww Moc chladí.
Únik chladiva se projevuje spíš tím, že je v chladničce teplota vyšší než nastavená a je problém vůbec dosáhnout nastavené teploty. Teplota výrazně nižší než nastavená se v těchto problematických případech obvykle nevyskytuje.
Pokud je teplota v prostoru chladničky dlouhodobě výrazně nižší než nastavená tak to vypadá spíš na problém s regulací teploty řídící jednotkou případně s čidlem teploty nebo došlo k částečnému zamrznutí některého z průduchů k teplotnímu čidlu uvnitř. Teplotní čidlo bude ukryté někde uvnitř poblíž některého s průduchů, ale jeho přesné umístění neznám. Pokud dlouhodobé odmrazení (viz popis dále) nepomohlo pak by si s tím technik měl poradit.
Chladnička v této kombinované lednici je vybavena vnitřním ventilátorem, který přes průduchy na zadní stěně chladničky zajišťuje rovnoměrné rozložení teploty v prostoru chladničky. Pokud by ventilátor odešel mohlo by to mít také podobné následky.
To co poradil technik ohledně odstavení na dva dny naznačuje, že mohlo dojit k vytvoření ledu uvnitř některého z průduchů a vzduch z chladničky se k teplotnímu čidlu dostává velmi problematicky což může způsobovat tu dlouhodobě výrazně nižší teplotu než je nastavená. V takovém případě obvykle pomůže chladničku i s mrazákem vyprázdnit, poté vypnout a nechat vypnutou tj. trvale zcela bez provozu po dobu cca 2 až 3 dny, přičemž po celou tu dobu je vhodné nechat dveře chladničky i mrazáku mírně pootevřené. Po třech dnech by se veškerý případný led uvnitř kanálků měl bezpečně roztopit a po zapnutí by pak problém měl zmizet. Pokud problém po takovémto dlouhém odstavení nezmizí pak je to na servisní zásah, ale opravu doporučuji nechat raději na technikovi.
Invertor se stará o plynulý náběh, odpadají proudové rázy a blikající zářivky, a při provozu skutečně lehce mění otáčky. Ale rozhodně neběží stále, patrně by se kompresor neuchladil. Po šesti letech jsem ji vyměnil pro únik chladiva - mrazák ok, lednice nešla pod 10C.
Valdano píše: V takovém případě obvykle pomůže chladničku i s mrazákem vyprázdnit, poté vypnout a nechat vypnutou tj. trvale zcela bez provozu po dobu cca 2 až 3 dny
Zbytečný čekání. Pokud mám už moc zamrzlej mražák a nebo je potřeba ledničku nebo mražák vymejt, vyházím šuplata ven a přikreju je tlustou prošívanou dekou.
Pak mražák nebo ledničku mírně nakloním dozadu a do ledničky dám desetilitrovej kýbl horký vody a ledničku zavřu. U šuplíkovýho mražáku dám na nejspodnější kovovej registr jednoplotýnkovej vařič 600W a mražák zavřu. Za 2-3 hodiny je vše bez ledu. Akorát se musí asi tak každou půlhodinu vyčerpat voda, proto to naklonění dozadu aby netekla na zem po otevření dveří. Odmražení a následný vymytí je takhle záležitost maximálně 4 hodin. Žrádlo z mražáku odizolovaný prošívanou dekou poklesne za tu dobu o cca 3-4 stupně, což není nijak zásadní.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kejki píše:Klasika, únik chladiva a oprava nebude na dlouho. Měřils teplotu v mrazničce?
Chceš mi říct, že když z lednice vypustím chladivo, tak mi bude chladit lépe jak nová?
Jinak já mám taky invertorovou a normálně zapíná a vypíná. Jen kompresor postupně nabíhá snad půl minuty, podle měřáku spotřeby el.
Ale ne, někde jsem to potkal, že fungovala jen půlka, na tu druhou už chladivo nedošlo.dracekvo píše:kejki píše:Klasika, únik chladiva a oprava nebude na dlouho. Měřils teplotu v mrazničce?
Chceš mi říct, že když z lednice vypustím chladivo, tak mi bude chladit lépe jak nová?
Jinak já mám taky invertorovou a normálně zapíná a vypíná. Jen kompresor postupně nabíhá snad půl minuty, podle měřáku spotřeby el.
dracekvo píše:kejki píše:Klasika, únik chladiva a oprava nebude na dlouho. Měřils teplotu v mrazničce?
Takže takhle to funguje, pokud je termostat v mrazáku, což některé typy mají https://kutilska.poradna.net/questions/3203424-termostat-ve-stare-lednici-nahrada