Samozřejmě motor na izolovaný desce a bacha na facku, kdyby byla izolace seklá.
Bubnový šrotovník-začal padat jistič
Moderátor: Moderátoři
Samozřejmě motor na izolovaný desce a bacha na facku, kdyby byla izolace seklá.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Tak se koukám že jsme odesílali příspěvky ve stejný čas.
Dal bych radši VS25 nebo VS32. To jsou teda vačkový od Obzoru. Ale SEZ dělá podobný ekvivalenty, ty u Vás seženeš asi líp.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tento problém jsem řešil na šrotovníku obilí , ale měl jen 2,5kW (5A) - vyhazoval 16A jistič, ale byl spínán napřímo vypínačem. Takže ho jistil jen 16A jistič. Koupil jsem 3 kW motor (na štítku už přesně nevím ,asi kolem 6,3A), dal motorový spouštěč 4-6,3A, nastavil 6,1A , aby byla kapek rezerva, spínám ho přímo tím spouštěčem (přes originální ovl. krabičku s gumovými tlačítky) a už frčí.
https://www.elektromaterial.cz/Motorovy ... d18725.htm
https://www.elima.cz/v/25303/004600200- ... -mst25-eti
Odkazy jsou ilustrativní, musíš najít správný typ.
Samozřejmě , můžeš spínat troj/hvězda, ale materiál bude násobně dražší.
Vždyť se i v obchodek prodávají např. cirkulárky a mají na sobě hned podobný spouštěč.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:A víš určitě, zda tam nenateklo? Co třeba ráno za studena, nepozoruješ, že buben má větší odpor při pootáčení rukou? To by bylo zalepený nebo už zarezlý ložisko.
Zdravím všechny přispívající, vracím se k tomuto tématu neboť mám nové poznatky.
Šrotovník jsem měl nyní odstavený ve sklepě neboť mi kamarád půjčil svůj "mlýnek jablek". Nyní jej potřeboval on tak jsem mu jej musel vrátit. Jablek na mletí je ještě dost tak jsem se dal do montáže spínače hvězda/trojúhelník, koupil jsem tento.
Ve sklepě je šero tak jsem šrotovník potřeboval dostat ven na denní světlo. Když jsem jej převrácel tak v jedné poloze kdy směřovala svorkovnice motoru dolů jsem najednou zahlédl na podlaze loužičku, nadzvedl jsem šrotovník abych viděl do svorkovnice a skutečně otvorem kde vedou dráty bylo vidět že kape tekutina. Skusil jsem pootočit motorem ale nešlo to až po několikerem viklání se mi to podařilo. Takže šťáva z jablek skutečně natekla kolem hřídele, zalepila ložiska a natekla dovnitř. To vysvětluje to že když jsme se synem mleli poprvé tak jistič držel ale nyní si vzpomínám že když se mlelo podruhé tak syn ten šrotovník podložil hranolem aby nebyl nakloněný a to byla fatální chyba.
Nyní se snažím motor vymontovat ale hlava s noži je zarezlá takže jsem do otvoru včera nalil petrolej a čekám zda to povolí.
Nyní mám hlavu v smutku, šrotovík máme půjčený a nevím zda pomůže vysušení motoru.
Děkuji za každou odpověď, radu.