Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
ransom

#1231 Příspěvek od ransom »

Sendyx píše:Ransom, podstatné je rok, kdy bylo dané zařízení vytvořeno. Před rokem 1986 vyhovovalo kdeco, včetně šňůry se základní izolací atd. Od roku 1986 platila u nás zcela novelizovaná ČSN367000, která korespondovala s IEC6065:1985 nebo tak nějak, takže se spousta věcí změnila.

Jistěže. Já hlavně rozporoval tvrzení, že cokoli má plechovou krabici, musí nutně být v I. třídě. Naopak - najít HiFi komponent v I. třídě je spíš neobvyklé.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1232 Příspěvek od Hubert_79 »

Za celou dobu jsem nepotkal hifi přístroj, co by měl třížilový přívod. Například ale promítačky na 16 mm film to mají všechny, ale tam to má zřejmě opodstatnění.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
MiraSt

#1233 Příspěvek od MiraSt »

Tak wapka je opravená. Ekkar měl pravdu. Žádná gumová páska nebo jina guma (duša třeba z bicykla), zafixovaná 2,5 měděným drátem nebo SK páskou ten tlak nevydržela. Vždycky si to někde našlo cestičku a prasklo to. Takže jsem vzal osmičku mosazný šroub, převrtal durch, trochu závitu a konopí a už to funguje. :-)
Nový díl stojí přes pět stovek tak bohdá by nebylo abych to nevybastlířil. :-)
Přílohy
WAP opravené.jpg
WAP opravené.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Celeron

#1234 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:Navíc třeba v Japonsku je těch napájecích soustav ještě víc, mají tam jak 120V, tak 230-240V rozvody

Taky tam maj 110V/60Hz. Na beton, mám tady od Hilla motorový autotrafo Tajima s převodem našich 230 na jejich 110V. Je tak oštítkovaný.
Je zajímavý sledovat jak to trafo podle zatížení rejdí běžcem sem a tam. Blbý je, že běžec neumí víc než 160V byl by to naprosto suprovej stabec síťovýho napětí 230V i se softstartem.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#1235 Příspěvek od EKKAR »

Jo, to je klidně možný - oni mají v každý prefektuře svoje vlastní předpisy, navíc mají pár velkejch a pár tisíc malejch až malinkejch ostrovů a ostrůvků - a na každým můžou v podstatě mít jinou napájecí soustavu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MiraSt

DENON AVR 890

#1236 Příspěvek od MiraSt »

MiraSt píše:Tak počkám týden kdo o to projeví zájem a pak to odnesu tam kde jsem to našel.
A možná k tomu seženu ten transformační díl.
Tak ten transformační díl nemám. Nevím kdo to vyhodil a trafo nepřiložil.
V pátek to bude týden od nálezu. Takže pokud se do pátku nenajde zájemce, odnesu to zpátky na sběrné místo.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Kremik

#1237 Příspěvek od Kremik »

Má to diskrétní konce nebo integráky? Diskrét by se mi líbil. Akorát že mám teď problém se zádama i autem...
A stejně to bude integrovaný. Tak asi nic..
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1238 Příspěvek od Hubert_79 »

MiraSt píše:Takže pokud se do pátku nenajde zájemce, odnesu to zpátky na sběrné místo.

Byl bys ochoten to zaslat?
rnbw

#1239 Příspěvek od rnbw »

Konce su diskretne s darlingtonami. Na higfiengine je servisny manual, je spolocny pre AVR-890, AVR-2310, AVR-2310CI a AVC-2310.
Přílohy
5.jpg
5.jpg
denon_avr-890_main.png
denon_avr-890_main.png
MiraSt

#1240 Příspěvek od MiraSt »

Zavezu to Kremíkovi ať si s tím pohraje. Je mi to líto vyhodit. Děkuji za zájem - ukončené.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1241 Příspěvek od Hubert_79 »

Stereo receiver Onkyo TX-8050, kosmeticky neperfektní, leč plně funkční. Celkem těžký, bytelný přístroj. Hraje :P
Ve stejném kontejneru byl i (již poněkud obstarožní) mobil Sony Xperia Z3 compact, ve stavu téměř nového.
Tak z tohoto pohledu lze dnešek označit za celkem plodný den.
Přílohy
onkyo.jpg
onkyo.jpg
Hydrawerk

#1242 Příspěvek od Hydrawerk »

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1243 Příspěvek od Hubert_79 »

Koukal jsem dovnitř, působí to celkem solidně postavené. Žádné ošizené tintítko to není, přední panel to má kovový a i parametry to má slušné. Lze kvitovat i to, že 95% funkcí lze uřídit i bez dálky, ta asi skončila na dně jinak plného kontejneru.
msar

#1244 Příspěvek od msar »

Není to ze SD, ale od známého jsem přitáhl vyhozenou elektrokoloběžku MS energy e20, zvenku vypadá zachovale, ale chybí tomu řídicí elektronika, která se nejspíš pokazila. Akumulátor 48V 17,5Ah je zřejmě dobrý. Tak nevím, co teď s tím :D
Přílohy
kolobezka.jpg
kolobezka.jpg
EKKAR

#1245 Příspěvek od EKKAR »

msar píše:... Tak nevím, co teď s tím :D
Poslat z5 PRCákovi na dodělání ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“