Pozor na účtování služeb u O2 !!!
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
Aj na FM pasme mas riadne vysielace. U nas je napr. zenevska frekvencia 94.2MHz, kde dokazes jednym vysielacom pokryt takmer polku republiky a ma vykon 30kw. Ale tie naklady na prevadzku polozilo uz par radii, ktore tam vysielali.
Volakedy davno som si aj ja robil krystalku a radia, ktore fungovali nekonecne dlho, ale proste ta doba je uz prec. Proste mat silny am vysielac je v dnesnej dobe vysoko nerentabilne.
4 a 5G dokazu obsluzit viac zariadeni, a v pripade 5G sa pouziva x-frekvencii, takze aj ten dosah je v niektorych pripadoch vyssi, ako 2G.
pocitujlasku píše:Lenze si pozri, kolko taky vysielac spotrebuje elektriny.
Aj na FM pasme mas riadne vysielace. U nas je napr. zenevska frekvencia 94.2MHz, kde dokazes jednym vysielacom pokryt takmer polku republiky a ma vykon 30kw. Ale tie naklady na prevadzku polozilo uz par radii, ktore tam vysielali.
Volakedy davno som si aj ja robil krystalku a radia, ktore fungovali nekonecne dlho, ale proste ta doba je uz prec. Proste mat silny am vysielac je v dnesnej dobe vysoko nerentabilne.
4 a 5G dokazu obsluzit viac zariadeni, a v pripade 5G sa pouziva x-frekvencii, takze aj ten dosah je v niektorych pripadoch vyssi, ako 2G.
S těma financema za elekřinu je to otázka, v nouzovém stavu by to asi taky šlo i když bych nevěřil že to zaleze i tam kam dokáže zalízt AM, ale v normálním stavu to je u nás nemožný, protože opět Čra jsou padlý nahlavu, a mít 1 třeba 30KW FMku co pokreje půlku republiky nelze, to neexistuje, ono je to složitější, ale zkráceně u nás nesmí bejt FMka co dosáhne moc daleko, nesmí bejt jedna silná ale může bejt víc slabejch, a kolik dohromady sežere těch víc slaších FMek když ta stanice chce mít pokrytou celou republiku.
TeslaPC píše:Liblice jsme zachránily a budem je díky vysílaní tímhle malým výkonem udržovat stožáry při životě a v dobrém technickém stavu....
Myslím, že rozhodující bude výměna kotevních lan v roce 2026. Pokud je někdo vymění, bude na řadu let snad pokoj o demolic. Snad. Ono totiž když půjde do tuhédo, podle mne i Country Rádio z toho rychle vycouvá, a bude hledat jiné alternativy, odkud vysílat. Zatím tedy, by se dalo o záchraně silně polemizovat. To si o tom myslím já.
- pocitujlasku
TeslaPC píše:a mít 1 třeba 30KW FMku co pokreje půlku republiky nelze, to neexistuje, ono je to složitější, ale zkráceně u nás nesmí bejt FMka co dosáhne moc daleko, nesmí bejt jedna silná ale může bejt víc slabejch
Moze byt, su to tzv. zenevske frekvencie, kde je povolene ist na max. 30kw. U nas viem, ze je jedina, kralova hola 94.2MHz a skutocne mam otestovane, ze dosah ma od Tatier az takmer k Madarskym hraniciam. Do stran to velmi nemam otestovane, ale tych 70km som este celkom v pohode chytal.
Tak oprava, u nas je tych frekvencii viac: https://www.radia.sk/vysielace/39_poprad-kralova-hola
a co pozeram u vas, tak CR ide aj 100KW na fm pasme: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vys%C3%AD ... C3%A1_hora
A kutilmile - nelituju tě
Sandal píše:TeslaPC píše:Liblice jsme zachránily a budem je díky vysílaní tímhle malým výkonem udržovat stožáry při životě a v dobrém technickém stavu....
Myslím, že rozhodující bude výměna kotevních lan v roce 2026. Pokud je někdo vymění, bude na řadu let snad pokoj o demolic. Snad. Ono totiž když půjde do tuhédo, podle mne i Country Rádio z toho rychle vycouvá, a bude hledat jiné alternativy, odkud vysílat. Zatím tedy, by se dalo o záchraně silně polemizovat. To si o tom myslím já.
To uvidíme, my se budem snažit co půjde zase, ale měly by to zaplatit Čra, protože jsou vlastníkem, a my už tak trochu máme nějakej zatím ne úplně domyšlenej plán jak na to potom.
TeslaPC píše:EKKAR píše:🤐 píča psí 🤐 chlope nezdárná nauč se konečně pravopis, ta Zbraslav bez Zbraslavi jako kost bez kosti, místní by tě měli přijet trochu ponapravit klackem po zádech ...TeslaPC píše:... a totéž to bylo z posledním vysílání ze Zbraslavy...
NO stává see
Nějak často
Tak ono to není pouze o "Zbraslavy", ale:
("My děvčata?", anebo "My všichni?")TeslaPC píše:Liblice jsme zachránily a ...
(A že jednou "nehrály" a podruhé "mluvili")TeslaPC píše:No v případě nouze by tam nehrály asi nic, šlo by hlavně o to co by tam mluvili, ...
(Tak tady tomu dáváš už "úplně na prdel")TeslaPC píše:To uvidíme, my se budem snažit co půjde zase, ale měli by to zaplatit Čra, protože jsou vlastníkem, a mi už tak trochu máme nějakej zatím ne úplně domyšlenej plán jak na to potom.
O "Nedoklepech" ani nemluvě (od čeho tu máme tl. "Upravit"?) - například:
TeslaPC píše:... na živní potřebnýh věcí...
Sry za OT ("češtinářský koutek").
2. Datový modem (jako fleška), tehdy na 2G. Manželka mi to dala k narozeninám. V krámu jí slíbili (snad) 300 Kč na měsíc, ve finále to bylo (snad) 900. Zrušit to nešlo, v krámě podepsala smlouvu na 2 roky. Podrobnosti mi nesdělila, ale celé ty 2 roky byla nasraná, když si na to vzpomněla. Teď, když na chatě potřebuji internet, připojím se přes mobil.
3. Internet "5G na doma". Na venkově začal mít místní poskytovatel internetu potíže, jeho wifi síť byla tak zarušená, že se stala nepoužitelnou. Jedinou použitelnou variantou tehdy bylo O2. Chtěli za to cca 500 Kč na měsíc při rychlosti 50/10 Mb/s. Nebylo to 5G, ale jen nějaké vytuněné LTE, stejně to moc nefungovalo, malá rychlost, výpadky. K anténě (na střeše) jsem musel koupit i VDSL modem, který tam byl úplně na ho*no, bez něj to fungovalo stejně blbě, televizi jsem nepoužíval. Od loňska (když se tu objevil) mám Starnet 100/33 Mb/s za 250 Kč, jede to jak z praku. Pokusil jsem se O2 vrátit anténu a modem, ty už nikdy potřebovat nebudu. Nechtěli to a musel jsem doplatit přes 5 tisíc. I tak se to vyplatilo, na první rok jsem měl u Starnetu výraznou slevu.
O2 už nikdy více!
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele: