Li-ion 18650
Moderátor: Moderátoři
Li-ion 18650
Se se mnou už přestal bavit můj zastřihovač vlasu remington HC 5800.
Je v něm jedna Li-ion 18650 a na každé straně má nožičky, které jsou připájené do tištaku.
Něco takového.
https://www.battery.uk.com/Replacement- ... 667SL.html
Když na normální Li-ion 18650 připájím drátky a propojím, nepoškodím jí tím pájením?
http://www.hezkyden.cz/kategorie-produktu/baterie-akumulatory/baterie-dobijeci/
Ty 30A LG jsem dával do vrtačky a jsou naprosto super.
Ahoj. Pred poldruha rokom som si objednal do zásoby čelovku. Balík som rozbalil až teraz. V plastikovom sáčku priložené accu Varlonpan 18650 sú však vybité. Na jednej som s DU10 nameral 0,55V na druhej 0,05V.
Varlonpan 18650 váži 38 g, rôzne iné modré "8800-vky" z iných čeloviek vážia 25g: vyššia váha neviem či je dôsledkom vyššej serióznosti, alebo lepšieho podvodu. Inak sú úplne identické, aj s vlisom po obvode na plusovej strane accu: čo neviem či je dôsledok vstavanej ochrany, alebo len snaha navodiť tento dojem.
Nemám skúsenosť, ako sa správa taká ochrana: či namerané napätia 0,55V a 0,05V môžu byť znakom "ochránenia" accu, alebo sú to posledné zbytky, čo ešte batéria dokáže zo seba vydať.
Totiž: 18650 by sa vraj nemali dostať do stavu úplného vybitia: Čo s nimi? Nie je rizikom pripojiť do čelovky nabíjačku
Hlboko vybite clanky by sa mali nabijat malym prudom. V tomto pripade by bolo najlepsie ich vyhodit a pouzit kludne nejake recyklovane z vadnej notebookovej baterie.
Pokud napětí vyleze tak na 1,8V, máš vyhráno. Dej mu 10mA, až vyleze na 2.5V, můžeš pomýšlet na nabíjení.
adakar píše:Varlonpan 18650 váži 38 g, rôzne iné modré "8800-vky" z iných čeloviek vážia 25g: vyššia váha neviem či je dôsledkom vyššej serióznosti, alebo lepšieho podvodu. Inak sú úplne identické, aj s vlisom po obvode na plusovej strane accu: čo neviem či je dôsledok vstavanej ochrany, alebo len snaha navodiť tento dojem.
K vybití za tu delší dobu došlo zřejmě samovybíjením. U těchto článků s naprosto nereálnou kapacitou bývá reálná kapacita obvykle minimálně o řád nižší, ale většinou i víc. Když byly nové tak mohly mít tak okolo 500mAh. Teď pokud se Vám je podaří vůbec oživit tak bych to viděl tak okolo 200mAh. Takže budou v podstatě k ničemu. Často tyto podvodné články ani v reálu nemají žádný ochranný obvod i když je deklarován. Pokud je v článku ochranný obvod způsobuje obvykle odpojení článku při napětí okolo 2,5V až 3V (záleží podle ochrany) a pak je napětí na článku v podstatě okolo 0V. Doporučit mohu li-onky 18650 s reálnou kapacitou a ochranným obvodem.
Nové kvalitné kúpiť chcem: tie modré "8800-vky" síce poslúžia dobre, ale iba tak 10 minút, takže je to neustála závislosť na dobíjaní...
Dodávateľ odporučených accu ponúka aj Panasonic 18650 3200mAh s PCB: má výraznejší výstupok plus pólu, čo by som chcel radšej (lepšie dosadnutie v prípade plochého kontaktu v bat. púzdre, tiež zníženie rizika opačného vloženia). Kapacita je síce negarantovaná, ale o dosť vyššia, nebude to lepšia voľba
PS: Doporučuji k přečtení článek Test baterií Li-Ion 18650 s úžasnou kapacitou.