Vysavač Electrolux Ultrasilencer ZUSALLFL??

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ringojr

Vysavač Electrolux Ultrasilencer ZUSALLFL??

#1 Příspěvek od ringojr »

U výše uvedeného vysavače kdy štítek je již značne setřený a ani na www se mi nepodařilo dohledat úplně stejný typ podle obrázlů a specifikace výkonu se objevila zajímavá závada. Po zapojení do sítě displej blikne a a vysavač se pak tváří jako mrtvý. Přepojováním pólů vidlice v zásuvce se displej rozvítí a vysavač je schopný normálně fungovat, nekdy trvale někdy jen několik minut.
Nemáte někdo tip na kterou součástku z fotografie se zaměřit (nejspíš nějaký kondenzátor)
Přílohy
electroluxsmall.jpg
electroluxsmall.jpg
Sandal

#2 Příspěvek od Sandal »

To vypadá jak jen nějakej přechoďák v přívodu 230V. Faston s popisem CN2 je opravdu tak černý a spálený, nebo se to jen zdá z fotky? Jeho soused s nápisem M0- mi taky přijde, jako když utrpěl teplem.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
ringojr

#3 Příspěvek od ringojr »

Ta CN2 je jen zčernalé střibro - nebylo to ani zapojeno. A to vedle je jen asi zaprášený, případné zpečení je zřejmě již z výroby. Ale toto se ani mechanicky nemele aby se natom mohlo nějak projevit přehození fáze a nuláku na vidlici.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

No jsem zvedavy co se tady dovim, mam jeden elux a mel tu samou vadu... Nevykoumal jsem co to dela a kondikem to nebylo. Menil jsem celou desku.
Cust

#5 Příspěvek od Cust »

Není prasklý/přerušený jeden z těch výkonových odporů?
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Výkonový odpor tam nevidím . co reverzní inženýring . Nikdo to za tebe neudělá , když bys tedy chtěl šetřit .
Vlafig

#7 Příspěvek od Vlafig »

Ta žlutá krabička je X2 kondenzátor? Pokud ano, zkusil bych ho cvičně vyměnit. Hodně podobných zdrojů jsem takto rozchodil, ale také byly takové, které ani po výměně veškerých kondenzátorů, zejména elytů, nešly a důvod pro mě zůstává záhadou, jelikož se všechny součástky jevily měřením jako dobré.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

Přidám sem svůj dotaz. Mám tento vysavač, přesnej typ neznám, štítek je sedřenej. Problém je, že se zastavuje motor, občas na chvíli, občas na dýl. Nemá to souvislost s přívodní šňůrou, protože to má display a ten svítí stále. Nepodařilo se mi ani vysledovat závislost na otřesech. Klepal jsem s tím jak se dalo a nic. Potřeboval bych se dostat k desce, ale jak to rozdělat? Není můj, tak ho nechci dolámat.
Dík
Přílohy
20230912_180851.jpg
Electrolux Ultrasilencer
Electrolux Ultrasilencer
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Tak už se mi to povedlo rozdělat, musí se vypáčit ten kryt LED displaye a tlačítek. Tak uvidíme, jestli najdu něco na desce. Zatím moc nechápu ten triak s přívodem vzduchu hadičkou? To jako chlazení?
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Ano, to je chladenie - a nebyva to privod vzduchu, ale odvod.
Niektore vysavace maju takto chladeny aj bubon s kablom.

Ja som mal na jednom starom Electroluxe (od kontajnera) odpadnuty napajaci drot od vypinaca k plosaku.
JirkaZ

#11 Příspěvek od JirkaZ »

Přemýšlím pořád dokola a nějak nemůžu přijít na to, k čemu potřebuje vysavač display...

Nedělají už něco s WiFi nebo alespoň s modrozubem?
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hape »

Podle obrázku máme doma stejný vysavač a protože se u něj výkon nastavuje stupňovitě tlačítky + a -, slouží displej k zobrazení zvoleného stupně výkonu (1 - 5). Pak ještě občas po připojení napájení umí ukázat E, asi jako že error a jsou tam dvě červené kontrolky signalizující zaplnění pytlíku a zanesení výstupního HEPA filtru.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Přidávám pár fotek, ale závadu zatím neznám. Vyměnil jsem jen mikrospínač zap/vyp. Ten dával po zmáčknutí spíš náhodný hodnoty. Ale tím to asi nebude, protože předtím se motor vypínal, i když na displayi svítila třeba dvojka. Nicméně teď nějak nemůžu závadu navodit, poklepávám na desku, na součástky, tahám za dráty a nic. Takový závady fakt miluju... :x
Přílohy
v.jpg
vysavač
vysavač
el.jpg
elektronika
elektronika
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“