led stroní světlo s DO
Moderátor: Moderátoři
led stroní světlo s DO
Koupil jsem toto
https://www.mall.cz/jidelna-svitidla/lu ... 0126295473
a po vypnutí (přerušení mechanickým vypínačem) si světlo nepamatuje předchozí nastavení provedené pomoci DO.
Pokud ale světlo vypnu pomoci DO, nastavení si pamatuje.
Nevím jestli ten DO má nějaký fígl k zapamatování i po přerušení proudu vypínačem.
Chci zapínat světlo vypínačem, ne DO.
Dělám něco blbě nebo to opravdu nejde?
Ještě přiložím obr. DO
Proto si i pamatuje poslední nastavenou hodnotu.
Pokud vypneš světlo ovladačem a i po vypnutí vypínačem (na delší dobu) si pamatuje poslední hodnotu správně, tak asi dochází k uložení nastavení při vypnutí přes DO.
Pokud dojde k přerušení napájení bez předchozího vypnutí ovladačem, tak zřejmě je to špatně udělaný. Světlo si nestihne (nebo vůbec nepokusí) nastavení uložit.
jezevec píše:Je to normální stav i u jiných podobných svítidel, poslední nastavený stav si pamatuje je po vypnutí DO, procesor je stále napájen.
Při vypnutí vypínačem se po vybití filtračních elytů nastavená hodnota ztratí a po zapnutí je tam defaultní nastavení.
Mám to trochu jinak.
Asi v EEPROM jsou zapsány 4 přednastavené stavy (různé jasy a barvy), protože po každém zapnutí vypínače se tyto 4 stavy cyklicky opakují.
breta1 píše:Je to nějak jinak.
Návod je na jedné stránce A4 v 19 jazycích, s lupou najdu CZ a tam se dočtu, že montáž má provádět oprávněná osoba, nezapomenout na vodič PE, jak utírat prach a to je zhruba vše.
Popis DO žádný, ten byl hozený dole v krabici.
Tož asi tak.
Aha, dnešní byrokracií a politickou korektností vynucená klasika, naprosto na howno.
No jo, no.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
A po zapnutí si pamatuje poslední navolený režim.
A když jsem jej čistil, neviděl jsem žádnou externí RAM, FRAM, SRAM, EEPROM, nic.
Možná jedině že je součástí procesoru?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- pocitujlasku