orezané basové pásmo na analog out TV Samsung UE32F5500AW
Moderátor: Moderátoři
orezané basové pásmo na analog out TV Samsung UE32F5500AW
Netuším či toto niekto vôbec niekedy riešil 😊
Otázka znie ?
dá sa nejak v servisnom menu modifikovať analógový výstup čo je na slúchadlá 3,5 jack ?
Teraz nemyslím hlasitosť ale frekvenčné pásmo ?
Že prečo ?
Lebo v altánku na vonku v záhrade som mal TV + 6 kanálový zosilovač teda 5 satelitov 1x subbofer všetko roky pekne behalo výborný zvuk ale TV časom na tom pôvodnom TV odišiel /panel/ tak som to vyhodil a našiel som nejakú náhradu konkrétne starý Tv Samsung UE32F5500AW všetko OK obraz OK až na zvuk!!!
Zvuk je katastrofa ale len čo sa týka spodkov myslím bassov správa sa to ako keby bolo niekde softvérovo zakázané pásmo od 200Hz možno 300Hz nižšie hrá to úplne sedlácky.
Ale ak zoberiem hocijaký iný TV hoc aj menší neznačkový pripojím ho a zvuk je perfektný subbofer funguje ako má!!!
Teda vrátim s ak pôvodnej otázke dá sa nejak v servisnom menu modifikovať analógový výstup čo je na slúchadlá 3,5 jack ? prečo jack lebo to je jediný analógový výstup potom je tam optika ale môj zosilovač nemá optický vstup.
ak sa to nedá musel by som hľadať iný TV 😊
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
je to samozrejme nezmysel a zvuk z analógu ide vždy samozrejme stereo to že nejde 6kanál v tomto príspevku neriešim na to slúži optika ale to som tiež písal že nemám optický vstup na zosilovači
teda riešim iba ten orez pásma na slúchadlovom výstupe.
dnes ak bude čas vyskúšam či je ten orez aj na scarte
- pocitujlasku
keemo píše:a pokial pustas signal z hdmi do tv tak na scarte audio signal nebude... maximalne pri zvoleni analogoveho vstupu alebo dvbt....
skusal si to? scart zvykne mat vystup vzdy. ja mam noname shit telku a box cez hdmi. a prekvapivo, zvuk ide aj zo scart, aj zo sluchadiel, aj optika.
jano101: teraz tak premyslam, niektore telky maju moznost prepinat sluchadlovy vystup, bud na sluchadla, alebo line-out. nemas taku moznost v nastaveniach? to by mal pustat zvuk priamo, bez equalizera a regulacie hlasitosti.
Otestoval som aj ten analog scart výstup a toto som zistil:
1.
Tak nakoniec ten keemo mal skutočne pravdu tento Samsung funguje tak že ak do HDMI vstupu privediete signál alebo si pustite na tom šrote youtube tak do výstupu scart nejde analog iba do slúchadlového výstupu samozrejme ak DVBT ta výstup ide aj do scartu
2.
A zvuk z TV cez scart sa mi zdá že už ide normálne a neorezane teda subbofer ožil
No ale aj tak záver stále ostáva moja prvá položená otázka ako ten slúchadlový výstup nejak cez servisné menu nastaviť tak aby išiel v plnom frekvenčnom pásme aby zvuk z neho nebol orezaný lebo inak zvuk z toho TV je pre mňa nepoužiteľný na používanie cez zosilovač !!!!
Tak ešte raz keemo mal si pravdu beriem späť 😊