Trochu zložitý ,neobvyklý prípad ,máte na to recept?
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Trochu zložitý ,neobvyklý prípad ,máte na to recept?
Zo strehy domu zachytavam min 6x za rok dazdovu vodu,okolo 30m3 na polievani zahrady.Hadicu spred domu mavam na druhu stranu obec.komunikacie po povchu cesty,zabezpecenu proti zniceniu aj z bezpec.dovodov plynulym spomalenym prechodom po nej .Momentalne je cesta z dovodu kanalizacie od mojho domu na druhu stranu rozkopana .(nemusim nič kopat,len sa zviest)zasypana a je mozne tam hadicu vlozit do hlbky asi 40cm!Lenze tu nastava problem ako to riesit.Niejeto ani vodovod.pripojka ani eletricka.Pri povoleni rozkopanie vozvky je potrebne povolenie ktre vyzaduje dolozit spustu dokladov .Situacny plan,pri pripojkach doklad od distributorov sieti,atd.Taketo nieco zakon asi nepozna.Sef tej firmi mi povedal zemi to urobia za peniaze.lenze chudobny clovek ich nema,a povedal som zesito vlozim sam do tej ryhy.On akoze nebol proti,len povedal ,zeto musi povedat aj starostovi.Dnes som bol za tzv.star,do 9:30 este spal,poobede uz bol na navsteve zrejme.Mate neake riesenie?dik
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
Určitě to bude za úplatu, protože nebudou riskovat, aby se někdo zranil ve výkopu, který musí vyhovovat BOZP (Bezpečnost a ochrana zdraví při práci).
Když tě do výkopu pustí, tak je to jejich problém.
- tiktak1953
- pocitujlasku
- tiktak1953
----------------------
workhard,si robis prcu iba,ze?Tebe sato lachko povie,lenze co keby ma niekto ,nie firma obvynili na policii, zesi tam nieco zakopavam.
a) budeš mít svoji hadici zakopanou;
b) nikdo to nebude rozporovat;
c) nikde se to nerozkecá, protože kdyby to jeden nabonzoval, musí vědět že i on má máslo na hlavě a ví to ten druhej...
A kutilmile - nelituju tě
- pocitujlasku
- tiktak1953
----------------------------
Plyn ide vedla mojej pripojky kanalizaci.Flaska nic nezmeni,ak je sef firmi pes!Zatial sef firmi suhlasi,mali sme hned na zaciatok spolu nejeden vystup ohladom ich prac.a nakoniec uznal moje argumenty a ma pozval na zmrzlinu.Aj dnes som s nim hovoril polhodinu,kezde tzv.star bol odcestovany. Tzv.starosta a byvaly policajt robi od zac. problemy,vraj to neni len tak si tam hodit nieco,atd.Aj jeho som uz raz poriadne sprdol a hned sa veci co som od neho ziadal cez posrancov vyriesili.Ako som pisal uz,co chcete od policajtov za starostov ,aby nieco dokazali pre obšťanov urobit!? Nepoznaju vyznam slova "starosta" ze je od vyznamu starat sa o majetok obce,zveladovat ,zhodnocovat ho,atd.Nema ani na brane zvoncek,nieto ako volakedy ked mali starostovia na brane tabulu STAROSTA je tu pre vas po cely den!Dnes beru plat za 24 hodin (vraj su pre obštana k dispozicii) a nerobia mozno velakrat ako bezny zam. v prac.pomere.Ten sef mi povedel uz druhykrat,ze co tu robim v tejto posr.dedine,mal som byt uz davno hore v politike.Natosom povedal,zeby ma odj.... keby som robil co treba na slov.Tiez mi povedal vo vaznom rozhovore kde boli aj druhi ludia,zema zamestna ,lebo on uz nestiha,nema skoro den volna.Okrem tejto prace je zaangazovany v spotre.Nakoniec sme v rozhovore zistili,ze sme spolu uz mali na svedomi dve akcie!Jedna bola ked som zo svojej iniciativy este okolo roku 1980 vybavil plastove vodovodne hadice pre celu vinicno rekreacnu oblast a jeho firma urobila vodovod.Druhykrat pri vykopavkachroku 2003 ked som bol ako koordinator obce ,a som zabezpecoval archeologicke prace a on zabezpecoval vykopove prace.Zajtra alebo pozajtra pride tzv.star. a uvidime co povie,ci pride zamnov,alebo mi odpovie na moju ziadost ohladom ulozenia tej chranicky.Aj druhi ludia sa obracaju na mna roky s problemami a mnohi nejdu za tzv.starostami.Ja risim 40 rokov problemy,podvody,atd a som este aj zato zly.
- tiktak1953