Dvouplotýnkovej vařič
Moderátor: Moderátoři
Dvouplotýnkovej vařič
Protože ho babička používala naposled před cca 25 lety, tak jsem ho rozdekloval, zkontroloval odpory plotýnek, proměřil izolaci pětistovkou Megmetem. Vše funkční, izolační odpor minimálně 2M2, za studena i za horka, to by mělo být vyhovující, 10mA chránič nevyhazuje.
Plotýnky podle pravítka pokroucený nejsou. Už jsem na něm vařil, nepřislo mě, že by byl nějak vyrazně "pomalejší" než sklokeramika v kuchyňský lince.
Překvapilo mě akorát, že je uvnitř celej vydrátovanej holejma tvrdejma pocínovanejma drátama. Mezery někde jen cca 5 mm. Krytí vyznačený není ale IP30 to má. Co na ty holý dráty říkaj dnešní předpisy? Teoreticky bych to mohl předrátovat černým slaněným silikoňákem.
pozn. Fotky jsou po umytí, pak jsem ještě plotýnky oškrábal škrabkou na sklokeramiku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Překvapilo mě akorát, že je uvnitř celej vydrátovanej holejma tvrdejma pocínovanejma drátama.
Zmíněná doba byla v mnohém specifická, "pro celé chlapy" a to obojího pohlaví. Dáno novou politickou orientací a z toho vyplývající dispozicí v surovinách atd. Takže i provedení spotřebního zboží tomu odpovídá a neliší se příliš od provedení v začátcích elektrotechniky.
Co na ty holý dráty říkaj dnešní předpisy?
Nebuď tak komisní, budu to používat jen já
Výrok A jaksi popírá výrok B.
Celeron píše:Vyhrabal jsem na půdě starej elektrickej dvouplotýnkáč, asi Kovoslužba, nejspíš konec 50-tek...
Zdroj: Nabídněte vysloužilý spotřebič do sbírek Národního technického muzea (další podrobnosti k soutěži)
Máte doma muzejní kousek?
Věnujte jej Národnímu technickému muzeu i v roce 2023
I v tomto roce soutěžíme
V rámci úspěšné oboustranně přínosné mnohaleté spolupráce s kolektivním systémem ELEKTROWIN jsme se rozhodli i v roce 2023 spustit soutěž „Máte doma muzejní kousek?“. Soutěž s celorepublikovou působností pomůže rozšířit informaci o možnosti nabídnout svůj vysloužilý spotřebič do sbírek Národního technického muzea. I v letošním roce bude trvání soutěže rozloženo do zbytku stávajícího roku.