Momentálně řeším dilema co dál aneb moderní TC290 má místo pájecích oček drátky takže je trochu problém s napojení drátů, aneb sítový filtr je řešen bez DPS ala vzdušná montáž. C290 (asi od „ES“) co jsem kdysi koupil, mám už jen dva (jde vlastně o TC290 jen s cca poloviční délkou) a další se mi zatím nepovedlo najít kde je koupit. A zdrojů mám ještě několik a tam bude asi také nutná výměna.
Po delším pátrání jsem u TME narazil na velmi slušný výběr odrušovacích filtrů a tam našel, co by mi vyhovovalo (bez nutnosti zásahů do konstrukce), jen nevím, jestli jedno nebo radši dvoj ampérovou variantu. TC290 jsou na 10A a tlumivka WN 682 13 na 1A. Přepěťová ochrana zdroje funguje tak že se zkratuje sekundární strana transformátoru (KT702) a na primární straně transformátoru se přepálí pojistka T1,25A. Takže pokud by vyhověl nějaký z uvedených odrušovacích filtrů tak pak by se vyhodily obě TC290 a tlumivka WN 682 13 a místo nich by se osadila náhrada. Pokud má někdo lepší alternativu, budu potěšen.
Když už jsem u těch odrušovacích filtrů tak u novějších zdrojů ZDR-1A je na desce filtrů (sekundární strana) odrušovací kondenzátor C13 WK72 472 zapojen mezi plus, minus a kostru. Co jsem se díval tak na onom „problémovém“ zdroji byl prasknutý, takže taktéž kandidát na výměnu ale vůbec nemám ponětí za co a radši bych použil něco nového.
Omlouvám se za elaborát a doufám, že bylo pochopeno, co básník chtěl říct.