Autobaterie mrtvá?
Moderátor: Moderátoři
Autobaterie mrtvá?
Dneska jsem chtěl v oživování pokračovat, ale krátce po připojení se skokově napětí na baterii snížilo na nějakých 6,xx voltů, jako by byla šluslá.
Nabít se ji už nedaří. Asi konec, co? Nebo se dá ještě nějak opravit?
No je to vyřazená autobaterka z auta, v zimě už spolehlivě nestartovala, ale říkal jsem si, na UPSku by byla ještě dobrá, jenže než jsem se rozhoupal si ji tam připojit, vybila se mi.
A kutilmile - nelituju tě
Černé akubaterie s olověnými propoji jsem v minulosti opravoval na zkrat a zkrat byl vždy na pólovém můstku.
V práci jsme měli staniční baterky v průhledném obalu a tam bylo hezky vidět jak vypadá vybitá baterie po delší době.
Jestliže:houmr píše:Ně zase nějak nesedí to napětí 6,xxV - když by se šlusnul článek, mělo by to napětí spíš být 10,xxV. A že by se rovnou šlusly dva? Přepólovat jsi ji omylem nemohl? A při nabíjení se to napětí drží furt na stjené hodnotě? A jak se chová při vybíjení?
tak ta baterka od zimy ležela 3/4 roku nechaná umřít. Tzn. že měla královsky dost času na to, aby se vyzkratovalo všecko, co se vyšlusovat mohlo a je tím pádem opravdu vhodná jenom jako velký těžítko.Osmdesat píše:Omlouvám se za pro některé triviální dotaz. Mám autobaterii, kterou jsem nechal dlouho ležet, a tak se mi podvybila. Včera večer jsem ji trochu oživoval (přes 19V trafo + žárovku v sérii). Zdálo se to v pořádku, napětí postupně stouplo přes 12 V.
Dneska jsem chtěl v oživování pokračovat, ale krátce po připojení se skokově napětí na baterii snížilo na nějakých 6,xx voltů, jako by byla šluslá.
Nabít se ji už nedaří. Asi konec, co? Nebo se dá ještě nějak opravit?
No je to vyřazená autobaterka z auta, v zimě už spolehlivě nestartovala, ale říkal jsem si, na UPSku by byla ještě dobrá, jenže než jsem se rozhoupal si ji tam připojit, vybila se mi.
Bastl se rozjíždí, uvidíme. Slouží k testování úpravy starých nabíječek pro nové hermetické aku.