Oboustranný DPS fotocestou
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Oboustranný DPS fotocestou
Syn by rád vyrobil svoji vlastní kalkulačku - vše už funguje na breadboardu, tak bychom rádi přistoupili k finalizaci. Jednostranné DPS fotocestou umíme - ale prosím o radu ty, kteří mají zkušenost s výrobou dvoustranné DPS. Jak fixujete motivy, aby nebyly vůči sobě posunuté? Napadlo mě třeba jejich slepení na 1,5mm plexi. Udělat takovou kapsu a pak do ní vložit DPS.
Díky za rady.
PF
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No a pak stačí osvítit z jedné strany, otočit a osvítit druhou stranu.
-
petrfilipi
Díky za rady. Výsledky s osvitkou z lampy na nehty máme dokonalé, tak sem pošlu i výsledky oboustranné DPS.
PF
-
petrfilipi
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
petrfilipi
makak píše:A jakým způsobem vytváříš předlohu? ...
Předlohu tiskneme klasicky na laserovce a dočerňujeme stíratelným fixem na tabule.
Samozřejmě mám obecně na mysli DPS pro domácí výrobu. Nechceme a (ani technicky/časově) nemůžeme konkurovat jakémukoli druhu průmyslové výroby. Ta fotocesta, byť v domácích podmínkách, je oproti kreslení kalafunou v lihu obrovský kvalitativní skok. A až doladíme novou osvitku (A4, ve skříňce ALMES, plnovýsuvy, 5 zářivek, ...) a novou vyvolávací a leptací vanu (dvousklo s nerez rámečkem), bude to ještě dokonalejší.
PF
Osobně to přesně takto mám a výrobu řeším dle typu a počtu desek plus samozřejmě i požadavku na termín.
Pochopitelně je záslužné, že synovi ukazuješ či se ho snažíš naučit základní věci. Bez toho totiž (nejen v této zemi) zbydou pouze samí d.ebilové...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.