Lenovo T530 upgrarde RAM, co vybrat?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Lenovo T530 upgrarde RAM, co vybrat?

#1 Příspěvek od robo »

Přejí hezky den a jdu se zeptat jakou RAM do tohoto ntb 2*8GB. Momentálně mám 2*4GB a to je málo
https://www.compuram.biz/memory_module/ ... r8c-pb.htm

Z listu vidím napětí 1.5V takže toho bych se měl držet. Ceny za dva moduly jsou blízko dvojky, brrr. Na mironetu jsem našel podezřele levné dva moduly a nevím zda to vyzkoušet, jen abych neodpráskl ntb nebo moduly
https://www.mironet.cz/mushkin-essentia ... u0EALw_wcB
Nebo něco jiného, třeba z TS Bohemia, mám to u baráku. Děkuji
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

Taky jsem bral od Mironetu levné moduly od Mushkinu a bez problémů. Občas je prostě v nabídce mají.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Paměť přehozena a ntb funguje.
jirika

#4 Příspěvek od jirika »

Jen dotaz, jak se ti projevuje málo kapacity paměti RAM. Já mám NTB Lenovo G50 , RAM 4G, 1333 , win 10, zkoušel jsem i w11 a obsazenost paměti jsem nikdy nepřekročil přes 80%. Samozřejmě, hry nehraju, jen internet , word, excel, youtube, atd.
xsc

#5 Příspěvek od xsc »

Otevři si víc záložek nebo větší sešit v Excelu a přepni někam jinam a pak zas zpátky. S málo paměti to bude trvat dlouho. Windows nikdy neukážou využití paměti 100%, vždycky kus volnýho místa nechávaj, ale podívej se, kolik máš alokováno celkem. 4GB jsou kromě jednoduchýho prolejzání netu skutečně málo.
jirika

#6 Příspěvek od jirika »

Dík , podívám se.
robo

#7 Příspěvek od robo »

S 8GB když jsem zapnul EDGE s asi 40 otevřenýma oknama jsem měl volno okolo 8 procent. Snažím se to redukovat ale k tomu ještě doplňky. Prohlížení netu bylo chvílema dost prkenné nedej bože k tomu pustit pdf nebo jpg. Teď mě to ukazuje využitých 33 procent takže balada. SSD a paměť umí oživit i starší kousek. Ještě kouknout na CPU ten dovede zabít předchozí snahy o lepší výkon.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“