televizní poplatek

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

#91 Příspěvek od robo »

A co třeba nemocnice? Tam je to dosavaď řešený jak ? A pohled budoucna pokud zákon projde.
EKKAR

#92 Příspěvek od EKKAR »

Mám pocit že špitály jsou osvobozený, ale jistě to nevím.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PotPalo

#93 Příspěvek od PotPalo »

Čo je to za práca že v nej zamestnanci môžu pozerať televíziu? :upset: Ja o takej neviem. To asi paraziti súdili podľa seba.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Kvicala_r

#94 Příspěvek od Kvicala_r »

PotPalo píše:Čo je to za práca že v nej zamestnanci môžu pozerať televíziu?

Tv opravny, zde by k tomu lidi měli mít blízko :lol: A zrovna zde těch přijímačů bývá mraky, stejně jako v různých elektro prodejnách. Co na tom, že tam si ten hnůj z antén většinou nepouští, protože chtějí ukázat 4K...
Ale jinak pěkná cipovina, to zase vymyslel nějaký osvícenec :roll:
kokun

#95 Příspěvek od kokun »

Hill píše:...
A co autorádia ve služebních autech v majetku leasingovky, která je platí, a pochopitelně přeúčtuje? Bude leasingovka muset vykazovat za každou firmu, které pronajímá vozidla, počet zaměstnanců té firmy?
O tom se už jednalo, nebo to zase naši moudří velkoryse přešli? Nikde jsem o tom zatím nic nenašel.

Jardo - ve výše uvedeném odkazu na článek v Blesku, se o tom píše:
Auta na leasing si připlatí

Leasingové společnosti, které pronajímají dopravní prostředky, budou muset platit za každý z nich zvlášť, když je v nich přijímač. „Myslím, že to je tak minoritní - kdo dnes poslouchá v autě rádio nebo se dívá na televizi? Pro mě to moc smysl nedává,“ odpověděl Blesku mediální expert Ondřej Obluk na otázku, jestli mu dává smysl vztahovat poplatky na každý jednotlivý prostředek zvlášť u leasingových společností.

Protože ani já neotevírám všechny odkazy (ve vláknech, která zběžně procházím), tak ani tobě to nemohu mít za zlé, že jsi to nečetl :wink:
Honza - kokúň
Administrátor

#96 Příspěvek od Hill »

Díky, do konce roku předávám dopravu se všemi poplatky a statistikami, tak ať je nástupce připravený i na tuto změnu.

A, protože diskuse uhnula zase od tématu a opět se tu vytrhávalo z kontextu na podporu osobních výpadů, oddělil jsem OT do samostatného vlákna.

A tady dodám: začalo to rozhlasem, který měl od svého počátku statut veřejné služby, a, kdo ho měl čím přijímat, byl povinen platit koncesionářský poplatek. Já vím, už to tu bylo, tak pro ty, kdo se v historii hrabou, aby z ní vytáhli jen to, co se jim zrovna hodí, ještě jednou:
Ten poplatek byl za povolení držet a používat přijímač rozhlasového vysílání. Odváděl se v zemi, kde se provozoval přijímač, i když sloužil i k poslechu přes hranice.
Podíl z vybraných poplatků, který případl na provoz vysílačů a na provoz výroby pořadů se podle země a roku měnil, jen ojediněle nebyly veřejnoprávní stanice dotované ze státního rozpočtu, protože náklady se z koncesionářských poplatků nedaly pokrýt. A dorovnávat schodkový rozpočet reklamou by veřejnoprávní služba neměla.
Bohužel u nás už to třicet let není koncese, i když se tak tváří, jako původní platba za držení přijímače a za právo přijímat jakoukoli stanici. Dnes je to povinný příspěvek na státní média, což mezi tou spoustou soukromých stanic, které nedostanou nic, nedává smysl. Ovšem platili bychom je, i kdyby byl poplatek zrušený, ovšem jen ti, kdo platí daně.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“