Jak uskladnit brambory (zemiaky).

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
adakar

#16 Příspěvek od adakar »

Ja si to pamätám tak, že zemiaky sa v slušnom počasí vyorali zo zeme, nechali sa tam do poobedia obschnúť, zberaním do mechov (pytlů) sa poobede veľkostne triedili na konzumné a kŕmne, naložili na zapriahnutý rebriniak, a vysypali do kopanej pivnice na doskovú podlahu. A z celej role a záhrady to bola kopa riadna, žiadne debničky, vynálezy, nebol internet a aj tak všetci vedeli ako na to, keďže v tom žili všetci, a minimálne v okruhu 100 km všetci rovnako. A prežili až do zemiakov nových, a početné domáce zvieratá s nimi. Dokonca aj ja tú nenávisť k ich čisteniu, keď už začínali klíčiť: nejaké to pofrflanie, ale ohradzovať sa nejakými právami to určite nie: jediné právo bolo prežiť, zbytok boli povinnosti...

Dnes sa to podstatne menšie množstvo dáva do debničiek na slniečko obschnúť, večer sa debničkou pretrasie zem, a zasa smer pivnica...
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Vy s tím taky naděláte. Tak je prostě vyorejte, naházejte do sklepa a občas si pro nějaké zajděte pro přípravu oběda. A později zde raději zase nebrečte, že za to můžou mravenci a hraboši. :lol:
adakar

#18 Příspěvek od adakar »

To každý si predstavuje kopanú pivnicu inak: ja takú ala moravské vínne, slušnú, hraboši ani mravce, len slizniakom sa vyhnúť nedalo, tí sa tam likvidovali bežne
jenicek

#19 Příspěvek od jenicek »

Předevčírem sme dokopali bandory, asi 6q a dali do beden do stodoly na oschnutí, protože byly dost od hlíny. Včera si to naši rozkulili po louce u stodoly, přebrali, zrovna vybrali 40kg na sadbu a dnes večer to s mladým nanosíme do kamenýho vlhkýho sklepa pod stodolu. Letos jsme poslední loňský brambory na kucmoch a sejkory brali v červenci.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“