Jak vypnout "mobilní data" z hotspotu WIFI

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artaban001

Jak vypnout "mobilní data" z hotspotu WIFI

#1 Příspěvek od Artaban001 »

Hezký den. Nevím, jak líp pojmenovat následující situaci:
Mám mobilní telefon nejčastěji jako mobilní hotspot, protože mám neomezený datový tarif. Mobil ovšem nějakým způsobem přes wifi "šíří" i informaci, že jde o mobilní internet, kde se předpokládá, že je nějaký datový omezení. když se třeba k takovýmu hotspotu připojím s tabletem, tak se tváří, jako by byl na mobilních datech a třeba takový FDroid nezobrazuje náhledy aplikací. A má otázka zní:
Jak tu informaci o mobilních datech vypnout jinak, než na každém zařízení zvlášť (měřená data).
DedVseved

#2 Příspěvek od DedVseved »

Myslím si, že takový příznak se po WiFi nešíří. MTU se dívám, že mám u mobilních dat i WiFi shodně 1500, takže podle tohoto se to taky nepozná. Možná podle veřejné IP, ale to by musel mít každý operátor oddělené bloky v databázi (co je mobilní nebo pevné připojení) a to si myslím, že taky nemají. Nejpravděpodobnější by byla odezva nebo rychlý náhled rychlosti, podle které by F-Droid vytušil možné připojení.
Artaban001

#3 Příspěvek od Artaban001 »

Nejspíš se šíří i název operátora, protože tablet od Samsungu z volnýho prodeje se při otevření Chrome na wifině z mobilu hned připojil na domovskou stránku operátora (T-mobile), což bude nejspíš podle IP brány.
V nastavení "připojení" je položka "využití sítě" a tam je mimo jiné "zjistit automaticky".
dracekvo

#4 Příspěvek od dracekvo »

Operátor může poslad co chce.
Tj. zadám google.cz a ono mi stejně otevře t-mobile.

Nemůže to být výchozím nastavením názvu wifi? Mě se ještě nikdy nestalo, že by PC poznalo, že je na mobilních datech. Ale mám změněný název AP na svůj název.
DedVseved

#5 Příspěvek od DedVseved »

Operátoři dělají "hijacking", když není např. zaplaceno apod. Většinou se to děje na HTTP (ne HTTPS) než se to přesměruje. Navíc umí poznat o jaký prohlížeč + systém + výrobce zařízení se jedná a podle toho můžou zareagovat.
F-Droid při otevření Kategorií načítá desítky ikon, takže podle mě pozná rychlost připojení.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“