• [1] Tohle na servisovaném kusu příliš nevadí. Sice lze raménkem zatočit natolik, že je trubka asi centimetr od stojánku, ale mimo zvedáček se nedostane (je to jen estetická vada)Zažil jsem jinou chybu NC470 (už u 1. exempláře, který jsem koupil jako student v roce '86). Občas zmíněná vidlička škrtne o element trčící z točícího talířem tak nešťastně, že nedojde k regulérnímu vypnutí a zdvihu. Místo toho se ozvou prapodivné zvuky, vnitřní chassis na pružinách se rozvibruje, zvedáček+vypínač následně zafunguje (někdy ne) a rameno se díky oněm otřesům posune směrem nad etiketu, kde za šílených zvuků z repro přistane na papíře.
• [2] Tohle je klíčový problém - plast (s nápisem Tesla) nedosedá na subminiaturní váleček (dodnes netuším, o jaký jde materiál), pod kterým je ségrovka a šroub, kterým se dá seřídit výška hrotu nad deskou ve stavu STOP (ještě níže je kovový válec, těleso zvedáčku)
• [3] Mé dávné studentské řešení - rozsah otáčení raménka jsem omezil zmenšením výřezu (ve tvaru stadiónu ohnutého do banánu - strojaři nechť mě opraví) v plastovém dílu v dolní části sloupku přenoskového ramene; spravila to kapka dvousložkového lepidla s následným decentním dopilováním
Na servisovaném exempláři na foto [3] to zatím není. Ale bude, anžto původní hrot do VM2102 dopadl díky necitlivé obsluze původními majiteli velmi nehezky.