Otkundes píše:A nezlobte se na mne, nemusím snad před každou svou odpovědí, nebo dotazem, prohledávat internet, abych si vyhledal datasheety a nastudoval si třeba i odbornou literaturu..
proč ta hysterie, nechtěl jsem ti v žádném případě působit psychickou újmu. Jen jsem odkázal že problém ss napájení bojleru a jeho napájení z FV se tu řešil často, takže ho nebudu znova vypisovat. Ohledně obtěžujícího hledání v "hlubinách EB" jen odkážu na
2 ) Nahoře na stránce diskuzního fóra je odkaz pro vyhledávání. Dříve než dotaz položíte, podívejte se prosím, jestli už někdo před Vámi stejný dotaz nepoložil
v žádném případě to nebylo míněno že tě někdo posílá abys v internetech studoval datasheety. Tolik k minulým tématům, nezlob se na mě.
Ohledně legionely v zdravotnických zařízeních:
ne, špitály s centrálními teplárnami a kontinuální dezinfekcí jsem nechtěl řešit, nýbrž takové kde se teplá voda řeší úplně stejně jako doma: bojlerem, ovšem na rozdíl od domácností po nich jezdí hygiena a taky by případnou infekci daleko víc rozmázla. Soukromé rehabilitace, ordinace, laboratoře.
Je na tazateli jak to vnímá, myslím že připomínka problému s nedohřívaným zásobníkem nikoho nemá strašit, pokud ano, co nejhlouběji se omlouvám.
https://legionella.cz/clanky/stahnuti-b ... a-nedelat/Co se týče výskytu onemocnění vyvolaného legionellami v České republice od roku 2005 je zaznamenána vzestupná tendence. Pro představu v roce 2005 bylo zaznamenáno sotva 30 případů těchto onemocnění, o deset let později tedy v roce 2015 už se počet nahlášených případů vyšplhal na 120. Největší výskyt infekcí vyvolaných legionellami byl zaznamenám v roce 2019. Tehdy bylo nahlášeno 270 případů. V roce 2021 bylo případů legionářské nemoci nebo Pontiatické horečky dle údajů ISIN zachyceno 241. Vzhledem k prohlubující se energetické krizi, která vede lidi k šetření energiemi, kde se dá, lze očekávat další nárůst případů. Výrazným snižováním teploty vody v bojleru se totiž legionellám vytváří přímo ideální životní podmínky.
Před časem jsem se podílel na revizích ubytoven a horských chat atd., od té doby vím že se na to (někde) dbalo, zvlášť po odstávkách a v nepravidelném provozu. To je všechno.