Bezkyslíkatá dvojlinka - jak to poznám?
Moderátor: Moderátoři
DBS - Dielectric-bias system - systém vytvářející elektrostatické pole, které organizuje molekuly izolace a odstraňuje zpoždění signálu
3-vrstvý, karbonový NDS (Noise-dissipation system) - systém na odstranění šumu zabraňuje radio-frekvenčnímu rušení
Pěnová polyethylenová izolace na pozitivních vodičích napuštěná dusíkem - plyn absorbuje téměř nulovou energii, což umožňuje nízko-ztrátový přenos
Dvojitá kříženě-spirální geometrie - pozitivní a negativní vodiče se vinou v perfektní symetrii do kříže" malo nejaký skutočný vplyv na nízkofrekvenčný signál relatívne nízkeho výkonu? Pri 5 MW to rolu asi hrá, ale v audiu? Či to je fakt len ojeb na tých, čo počujú trávu rásť a vidia CO₂ vo vzduchu ?
Pokud máš dostatečný průřez tak nepoznáš. Slabší vodiče způsobí jednak úbytek výkonu (taky většinou nepoznáš) a menší tlumení kmitaček(taky nepoznáš). To jsou problémy které se řeší v profi PA systémech a dají se vyměřit. Nedostatky s domácí reprodukcí, zkreslením, výkonem vznikají daleko jinde než v kabelech k reproduktorům.Robino píše:Jasný - takže nepoznám.
To jsem chtěl vědět.
Díky.
Vždycky mě pobaví, jak někdo řeší jak ten či onen kabel "zdegraduje zvuk" u repráků, co jsou samy o sobě na hranici poslouchatelnosti. Jednou jsem skoro slzel dojetím, když jsem otevřel mizerné ARS9210 po nějakém audiofilovi-srdcaři. Repráky sračkový, ale všecko (včetně 2 cm propojů mezi sousedními krabicovými kondenzátory) poctivě předrátované 6mm² extra reprokabelem.
Každý ať se zajde podívat do studia, jakými kabely se ty nahrávky pořizují...
PS: blbý na pájení je pěnový polyethylen - dokáže rychle degradovat...
- monterjirka
No proto taky nejseš hi-fi-pejr, kterej slyší rozdíly v audiu vočima (když kouká na cenovku) ...konosuke píše:JirkaZ píše:S kabelem z bezkyslíkaté mědi je zvuk úplně jiný - takový kulatější a s nádechem do blankytna.
Nelze se splést...
v tom případě, díky bohu že jsem hluchej pařez...rozdíl necejtím vůbec
A kutilmile - nelituju tě
https://www.tubex-store.cz/sitovy-filtr ... er-4-6-kw/