PC x videorekordér

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
koumes8

PC x videorekordér

#1 Příspěvek od koumes8 »

Vážení přátelé, obracím se s prosbou o pomoc. Mám natočené poměrně značné množství videokazet, některé s poměrně vzácnými kousky. Co mě však trápí je značné množství balastu, jako reklamy, části předchozích filmů a podobně. Proto bych rád tyto nejzajímavější věci dostal do počítače vypálil je očistěné na DVD. Může mi někdo poradit za jekých podmínek a jakým způsobem lze propjit video na počítač? Moc děkuji.
karel.bruna@centrum.cz
stepa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od stepa »

Propojit napr. pomoci grafiky s videovstupem, nebo pouzit TV kartu(ta ma kompozit vstup)...staci jakakoliv z baziku za par stovek.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

No koumes se ptal na propojeni pocitace a videa, o softu nikde ani zminka, proto jsem to nebral vpotaz.

Jinak doporucuji jako kondik Virtualdub, je to vyborny softik.
martintl

#5 Příspěvek od martintl »

na prevod z vhs do pc (dvd)

hardware:
1. kvalitni video, staci najaky slusny model nemusi to byt to nejdrazsi, ale vubec nebrat levne modely(bez stereo hifi zvuku atd.) (ja jsem graboval z JVC HS-S5970(bezne s-vhs video), ted pouzivam panasonic NV-HS1000 (SVHS nejvyssi model panasonic) koupil jsem ho pouzite na aukru)
2. kabely - staci trochu lepsi kabely tak za 200-300 Kc ale jde to i s obuycejnyma
3. vstup videa do pc - mue by kazda trochu lepsi karta ,zjistete si dostupne karty a o nich se podivejte na internetu na recenze a podle nich vybirejte

software
1. grabovani - nejlepsi co ja pouzivam je virtualdub a v nem capture AVI, jako kodek videat pouzijte HUFYUV nebo mjpeg ,audio pcm bez komprese
2. zpracovani - ja TMPGEnc V2.5 - nastavte deinterlace, bitrate nestavte u bud podle potreby nebo u vetsiho mnozstvi kratcych videi tak na 5000 - 6000 ,audio staci standartni mpeg layer2 audio
3. ve vhodnem programu zkompilovat do dvd formatu (aby to slo prehravat v dvd prehravaci)

toto pouzivam a nemam zadne problemy ze synchronizaci av ,apod.

a nakonec to nejdulezitejsi, POUZIVJ NA ULOZENI KVALITNI DVD MEDIA (ja pouzivam verbatim) a VYPALOVACKU DVD (mam plextor PX760 - ma autostrategy tak se prispusoby i novym mediim), vyskouset kompatibilitu DVD medii a vypalovacky (me se stalo ze na 16x verbatimi my moje stara vypalovacka plextor px-708 vypaloval spatne - nemela tabulu zapisu na tyto media a novy firmware uz nevychazi a ja jsem musel 30 dvd prepalovat na nove vypalovacce na nove media) . je to dulezite protoze kvalitu prvni casti (prevod a zpracovani v pc uvidis) , nekvalitni medium uz ne (protoze muze by za pul roku necitelne a z videa namas nic), s verbatimama ma dobre skusenosti ,mam 4x dvd+r verbatim stare 3roky ktere ma PI/PO hodnoty trochu lepsi nez cerstbve vypalene 16x dvd+r verbatim.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“