Co nebrat z Hadexu ?
Moderátor: Moderátoři
Ty kouřové z Hadexu určitě nejsou k osvětlování, ale opravdu jen na efekt.
https://hadex.cz/r098f-univerzalni-test ... k-tc-t7-h/
A pokud ano, jak jste s nim spokojeni? Kdyz zapojite soucastku do pinu oznacenych 1 az 4, tak tester typ soucastky (bipolar/MOSFET/tyristor) rozpozna sam? Funguje to dobre? Nebo je nutne nejdriv vybrat typ soucastky v nejakem menu? Z ceskeho navodu to neni jasne...
Diky.
eleferner píše:Kdyz zapojite soucastku do pinu oznacenych 1 az 4, tak tester typ soucastky (bipolar/MOSFET/tyristor) rozpozna sam? Funguje to dobre? Nebo je nutne nejdriv vybrat typ soucastky v nejakem menu?
Mám trochu jiný typ, ale ono je to na jedno brdo...
Především piny jsou jen 3, součástku to pozná samo a samozřejmě vypíše co to je včetně přehledu který vývod je zrovna zapojen ke kterému pinu 1-2-3.
Nečetl jsem celý návod, ale přímo na té odkazované stránce v popisu píšou:
"Automaticky rozpozná, schematicky zobrazí a změří mnoho typů součástek:"
Pekná hračka. So šuflíkovou zásobou súčiastok sa s tým dá zabaviť na dosť dlhú dobu.
otakarv píše:Jaký to má následek? Co se vlastně stane?
Zmíněný tester provádí dle návodu dole na str. 7 kontrolu svého vestavěného li-ion aku.
Napětí vestavěné lithium-iontové baterie se měří před detekcí, pokud je napětí baterie menší než 3,0 V, vynutí vypnutí, poté ji pro další použití přístroje nabijte.
Bohužel limit 3V se blíží 100% vybití aku. Při opakovaném hlubokém vybití aku degraduje a jde dříve "do kytek" tj. obecně vydrží mnohem méně cyklů než když se nevybíjí pod 20% což bývá doporučováno jako dolní hranice vybíjení pro delší životnost. Při krátkodobém hlubokém vybití se obvykle aku dá oživit i když klesne napětí mírně pod 3V. V kritických případech kdy je aku vybit na 3V nebo dokonce níže a ponechán delší dobu v tomto stavu může být aku pak už nepoužitelný. Projeví se to například tím, že aku nepůjde nabít buď vůbec nebo za krátkou dobu po nabití jeho napětí opět klesne.
Doporučoval bych dobíjet pokud napětí vestavěného aku dle signalizace na displeji testeru klesne pod jmenovité tj. pod 3,7V. Tomu odpovídá i obrázek v návodu, který znázorňuje signalizaci na displeji testeru s požadavkem na dobití aku přičemž na displeji je zobrazena aktuální hodnota napětí vestavěného aku 3,64V viz přiložený obrázek.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!