Rozbrušovačka pro trpaslíky

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
makak

Rozbrušovačka pro trpaslíky

#1 Příspěvek od makak »

V Lídlu se občas prodávají takové miniaturní rozbrušovací, brousící a diamantové kotoučky jakoby do rozbrusky pro trpajzlíky. Vnější průměr 40 mm, otvor 10 mm. Docela by se mi to hodilo, jenom nevím, do čeho to upnout. Neexistuje k tomu nějaká stopka na vrtačku, nebo adaptér ? Asi by se to dalo zbastlit, ale kdyby to bylo k mání hotové, radši bych to koupil.
Na e-shopu Lídlu jsem nic nenašel, ale možná blbě hledám.
dracekvo

#2 Příspěvek od dracekvo »

Dej odkaz.
Nějak se mi nezdá, že by 40mm kotouč měl díru 10mm.

Myslíš toto? https://www.lidl.cz/p/parkside-prisluse ... p100354676

Na to podle mě bude mít jakákoliv vrtačka moc malé otáčky.
msar

#3 Příspěvek od msar »

Valdano

#4 Příspěvek od Valdano »

Ta odkazovaná PARKSIDE sada obsahuje mimo jiné toto:
1 kovový řezný kotouč, průměr 50 mm s 10mm otvorem,
1 adaptér pro řezné a brusné kotouče s 10mm otvorem,
1 adaptér pro řezné a brusné kotouče se 6,4mm otvorem (pro kotouče o průměru 36 mm)
Je to určeno k té úhlové brusce PWS 50 A1

Zde je odkaz do eshopu na unašeč do vrtačky s upínací stopkou o průměru 6mm pro brusné a leštící kotoučky a dá se tam zvolit varianta pro vnitřní otvor kotoučků o průměru 6 a 10mm. Nicméně ty kotoučky se v té PARKSIDE sadě používají v úhlové brusce PWS 50 A1, která má otáčky v rozmezí 4800 až 6000 za minutu. Takže bude vhodné použít vrtačku, která bude mít alespoň jednu rychlost v tomto rozmezí.

Různé řezné kotouče o vnějším průměru 50 mm s vnitřním otvorem 10 mm se dají koupit třeba tady nebo tady a tady.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Jestli je ten otvor vyloženej plechem, tak to jsou kotoučky do rychloupínání SpeedClic od Dremel.
Ale spíš to je co dával odkazy Valdano.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kejki

#6 Příspěvek od kejki »

makak

#7 Příspěvek od makak »

Musím se omluvit, ty kotoučky mají opravdu průměr 76 mm. Vnitřní průměr 10 mm platí. Tak teď už jen ten držák, kupovat celou rozbrušovačku se mi nechce a na akumulátor už vůbec ne.
Valdano

#8 Příspěvek od Valdano »

Držák přímo k té parkside sadě se samostatně neprodává, ale odkaz na jiný pro daný účel stejně vhodný držák do vrtačky už tu máte v mém příspěvku výše viz ten unašeč do vrtačky s upínací stopkou o průměru 6mm a dá se tam zvolit varianta pro vnitřní otvor kotoučků o průměru 10mm.
makak

#9 Příspěvek od makak »

Díky za odkaz, asi to bude cesta nejmenšího odporu, proč se s tím trápit, když se to dá koupit hotové. Navíc stopka průměr 6 mm by měla jít upnout do kleštiny brusky Parkside, co už mám a je normálně na 230 V bez blbnutí s nabíjením akumulátorů.
Obrázek
makak

#10 Příspěvek od makak »

Ale jsou to bejci, za poslání českou poštou 165,-
O existenci Zásilkovny asi nic netuší.
Valdano

#11 Příspěvek od Valdano »

Tak to neobjednávejte přes eshop, ale napište jim email nebo jim rovnou zavolejte viz kontakt. Takovou malou prkotinu Vám mohou dát do malé bublinkové obálky a poslat poštou obyčejně. I kdyby to poslali doporučeně ekonomicky tak s tím nemohou mít tak vysoké náklady.

Nebo si kupte podobný stopkový unašeč (průměr stopky 6mm a průměr otvoru v nástroji tj. kotouči 10mm) u Boukala, který nabízí i dopravu přes Zásilkovnu.
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

kejki píše:Kromě aku na 20V mají na 230 a aku 12v
https://www.lidl.cz/p/parkside-aku-jemna-vrtaci-bruska-pfbs-12-c5/p100341726

Nebrat, v mým okolí si to koupili dva lidi a oba to přinesli na vypálenej koncovej trand regulátoru včetně pěšinek na plošáku.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
makak

#13 Příspěvek od makak »

Vyřešeno. Upínací stopka je doma a funguje. Středění kotoučků je sice jen na závit, ale desetina mm mě nezabije. Na plný točky to určitě pouštět nebudu.
Ta bruska zatím funguje, kdybych měl smůlu a odešla, tak se nezblázním, proto je to Lídl, aby případná ztráta moc nemrzela.
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“