Bubnový šrotovník-začal padat jistič

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od otakarv »

Tomu šrotovníku by určitě stačil motor 3kW, kamarád i soused mají na takových šrotovnících. Na ten co mám doma namontovali jaký měli momentálně po ruce.
Každopádně nejdříve se musím pokusit ten motor sundat, snad ten náboj s noži povolí na hřídeli a půjde vybít. Pak rozebrat motor a zjistit míru poškození.
Celeron

#32 Příspěvek od Celeron »

Ta šťáva z jablek je docela sviňa. Nejdřív žere a když uschne, tak ta směska fruktózy, glukózy a sacharózy vše kvalitně zalepí. Taky múže zkvasit na ocet a ten žere ještě víc.
Jestli byla ta louže rezatá, tak to asi nedáš dohromady.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od otakarv »

Celeron píše:Jestli byla ta louže rezatá, tak to asi nedáš dohromady.

Ta kapalina měla takovou černou barvu, počítám že bude po motoru, navíc se mi nedaří vybít ten náboj s noži. Syn je nervózní, že abych ten motor nerozebíral a že abych zapojil ten přepínač hvězda/trojúhelník a pak se uvidí. Marně mu vykládám co je tu za problém.
Včera šel kolem kamarád soused a když jsem se mu svěřil co mám za problém tak mi řekl že jeho otec měl to samé, na stejném druhu šrotovníku mixoval jablka, šťáva mu také natekla do motoru a bylo po něm. Převíjení by jej vyšlo draho ale podařilo se mu sehnat fungl nový o něco málo dražší než by jej vyšlo to převíjení.
Také jsem včera zjistil že na tom mém šrotovníku je zespod osazené gufero ale je určitě vydřené když netěsnilo.
pepik9

#34 Příspěvek od pepik9 »

Obávám se, že koroze klidně proleze pod guferem, protože hřídel není chromovaná.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“