Covid - tak je to tady zas

Oddělená sekce o koróně. V žádném případě zde nejde o pokus či šíření jakýchkoliv poplašných zpráv, pouze o vyjádření názorů lidí, kteří jsou většinou zavření doma nebo v důchodu. Ale i tak jsou za názory odpovědní pouze jejich autoři.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Celeron

Covid - tak je to tady zas

#1 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem šel minulou středu na běžnou zdravotní prohlídku a v sobotu jsem ho už zase měl. Minule jsem ho měl vloni v srpnu, 3 týdny po očkování, jen taková rymička, za 4 dny jsem byl fit.
Nyní mnohem horší průběh, sobota a neděle peklo. V pondělí jsem dostal Paxlovid, v úterý a ve středu mnohem lepší. Jenže ve středu odpoledne se mě začal fest "krátit dech" a den ode dne víc. Kupodivu bez horeček ale k posteli jsem si mohl přidělat okap.
Dneska po vyšetření vysokej zánětovej hormon, asi zánět plic, antibiotika, preventivně si mám píchat Flaxiparin proti možný embólii.
Pokud to nebude v pondělí výrazně lepší, budu muset do kovidária.
Takže když se odmlčím, tak víte, co se mnou je. Doktor mě říkal, že za týden má 6 x víc případů a stále chodí víc a víc lidí.
Kur va, kdyby přivezli nový očkování včas, tak to mohla zase být rymička jako vloni. :evil:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tomasjedno

#2 Příspěvek od tomasjedno »

Sakra! Držím palce!
Valdano

#3 Příspěvek od Valdano »

Přeji brzké uzdravení.

Aktuální počty potvrzených případů Covidu (včetně reinfekcí) za posledních 7 a 14 dnů plus mapa počtu aktivních případů po krajích plus grafy od března 2020 až do současnosti, vše na MZČR viz tento odkaz. Zatím celý rok 2023 byly počty nízké. Můžeme jen doufat, že to letos nezačne růst až tak jako v letech 2020 nebo 2021.

Počty aktivních případů od 21.9 do 31.12. od 2020:
21.9.2020 17436, 31.12.2020 98493 (nárůst)
21.9.2021 13529, 31.12.2021 89970 (nárůst)
21.9.2022 39020, 31.12.2022 5595 (pokles)
21.9.2023 3149 (zatím) 31.12.2023 ???
Naposledy upravil(a) Valdano dne 22 zář 2023, 17:01, celkem upraveno 1 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hubert_79 »

Držím palce, snad to bude brzo dobrý.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
JirkaZ

#5 Příspěvek od JirkaZ »

Cpi do sebe vitamín D a C, ať se z toho vyhrabeš...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
doktor365

#6 Příspěvek od doktor365 »

Jirko brzké uzdravení a ať to není horší. Sakra už to zase začíná.
pocitujlasku

#7 Příspěvek od pocitujlasku »

a to u nas len pred par dnami oficialne zrusili covid rezim. Teda dali ho na uroven beznych ochoreni. Ale tak, ako akekolvek ine ochorenie moze u oslabenych ludi byt dost nebezpecne.
Mna nieco chytilo minuly tyzden, ale ja to uz mam roky na jar a jesen. 2 dni zapalene hrdlo a potom asi tyzden neustaleho smrkania. a cez zimu len take obcasne prechladnutie, co prejde za vikend.
tak drzim palce, nech to ma lahky rychly priebeh a nech si tu opat v plnej sile.
No vidis, a tak si sa bal
jirkati

#8 Příspěvek od jirkati »

Manželka "padla" minulý čtvrtek. Prakticky neschopná pohybu. Test na covid samozřejmě aktivní. Takže hodně klidu, odstavená od vaření a společného stravování. Ve středu jsem koupil další testy, manželka stále aktivní. Dnes ráno čistá. A překvapení - mně se to kupodivu vyhnulo. Zatím.
Jen pro zajímavost - 5 testů v balení za 385 Kč.
pocitujlasku

#9 Příspěvek od pocitujlasku »

jirkati: takto ma to chytilo pred rokom. par dni bolest svalov, hlavy, a zo dna na den nic. zrazu bolo vsetko v poriadku. Ale mam pocit, ze po case sa u mna vyskytli obcasne ako keby jemne zavraty, co som dovtedy nemal. ALe vraj je to jeden z post-covidovych symptomom. Preventivna u lekara - vsetko v poriadku, akurat vyssi tlak (to ale suvisi s niecim inym), ekg sportovca :) (aj ked cele dni presedim pri pocitaci)
No vidis, a tak si sa bal
xsc

#10 Příspěvek od xsc »

jirkati píše:A překvapení - mně se to kupodivu vyhnulo. Zatím.
Jen pro zajímavost - 5 testů v balení za 385 Kč.
Já kupoval jeden test pod 60Kč, takže tohle na množstevní slevu nevypadá :-)
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:...
Dneska po vyšetření vysokej zánětovej hormon, asi zánět plic, antibiotika, preventivně si mám píchat Flaxiparin proti možný embólii.
...
Pjekná hnusota, tenhle Fraxiparin - před léty jsem si ho taky jistou dobu musel píchat jako prevenci proti sraženinám ... Jsou po něm kolem vpichu "hezký" modřiny ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
lopez

#12 Příspěvek od lopez »

Celeron - Držím palce
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

pocitujlasku píše: Ale mam pocit, ze po case sa u mna vyskytli obcasne ako keby jemne zavraty, co som dovtedy nemal. ALe vraj je to jeden z post-covidovych symptomom.

No tak tohle jsem měl po tom loňským srpnovým Covidu. Ráno při vstávání se mi asi 3 týdny vše motalo. Přišlo to rázem asi dva měsíce po Covidu a trvalo asi 14 dní a zase to ze dne na den zmizelo. Tlakem to nebylo. Že by to bylo postcovidní mě vůbec nenapadlo. Když jsem to říkal praktikovi tak si to ani nezapsal.
Jirka

Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:Já kupoval jeden test pod 60Kč, takže tohle na množstevní slevu nevypadá :-)

To teda ne, já je koupil dokonce za 56 kaček, nosošťoury.

Jo díky všem, kdo projevili účast. Moc se to zatím nelepší, v noci jsem na prostěradle vytvořil Turinský plátno. Za jeden den asi zatím neměly antibiotika čas zabrat.
Jirka

Celeron

#15 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:Pjekná hnusota, tenhle Fraxiparin. Jsou po něm kolem vpichu "hezký" modřiny ...

Neříkej, že zrovna ty nemáš "špeky". Asi jsi to píchal blbě, musí se s rozběhem, zatlačit celou stříkačku asi 2 cm do "špeku" a pak pomaloučku tlačit pístek aby to nešlo kolem jehly zpět. Počkat cca 30 sekund, pak rychle vyškubnout a zamáčknou prstem zase ty 2 cm. Pak tam nemáš nic, doktor mě dokonce sjel, jestli si to vůbec píchám. A to jsem tenkrát moc špeků neměl.
Jirka

Zamčeno

Zpět na „Koróna (pouze pro registrované)“