Žárovka se pečící elektrické trouby Bosch

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#31 Příspěvek od p32 »

samec píše:
p32 píše:Se spájkou to nemá nic společného.
Hňupe, vieš akú teplotu tavenia má bežná olovnatá alebo bezolovnatá spájka? Ako chceš vyrobiť žiarovku do 300°C s bežnou spájkou?
Sám jsi hňup! Děláš se chytřejší jak výrobci? :roll: :roll: :roll:
do digestora ide špeciálna žiarovka so spojitým vyžarovaným spektrom svetla, aby si videl, čo varíš
To je zase perla. :lol:
Valdano

#32 Příspěvek od Valdano »

pocitujlasku píše:ja som to tu pridal preto, lebo vlastne aj v navode na digestor sa pise, ze tam musia ist speci ziarovky.

Ptal jste se jestli někdo řešil výměnu klasických žárovek za LEDkové. Odpověď zní ano já to řešil už v dávné minulosti minimálně cca před 10 lety. Původně jsem měl v digestoři klasické malé vláknové žárovky 2 x 25W E14 a nebyly to žádné speciální a fungovaly bez problémů. Pak jsem je vyměnil za dvě malé 3W LED žárovky s paticí E14 opět žádné speciální a funguje to bez problémů. Takže moje odpověď zní dejte do digestoře klasické LED žárovky jaké vám budou vyhovovat a jaké se tam vejdou. V digestoři by s tím žádný problém být neměl.

pocitujlasku píše:Jasne, ze do rury by som nedal, aj ked urobit skleneny svetlovod a ledku dat niekde mimo to by mozno slo :) len to by asi stalo x-krat viac, ako ziarovka za par eur, ktora u nas vydrzala asi 5 rokov.

No právě. Žádný výrobce to takto neřeší. Vláknové žárovky vhodné pro vnitřní osvětlení v troubách se stále vyrábějí, a to se dle mého názoru v dohledné době nezmění.
katrops

#33 Příspěvek od katrops »

Valdano píše:V OBI mají za 39 Kč OSRAM žárovku 15W do trouby (má také patici E14 a je určená do kuchyňských trub s okolní teplotou maximálně 300°C). Těch 15W do tak malého prostoru jako je trouba úplně stačí. Pokud máte poblíž OBI tak nemusíte kupovat z eshopu a můžete si tam zajít osobně.

Tak nakonec jsem koupil v Uni Hobby tu žárovku 15 W.

Měli tam sice i 25 W. Na obalu měla vyobrazenou troubu s nápisem 300 C.
Prodavač mi však tvrdil, že do trouby není, že by ten nápis 300 C musel být uveden i na objímce žárovky. Nechal jsem to na něm, ale je pravda, že mě moc nepřesvědčil.
Vyměkl jsem 😀
pocitujlasku

#34 Příspěvek od pocitujlasku »

nezmysel, je na obale rura, tak je to do rury. Overit sa to da aj tak, ze vlakno ziarovky do rury je hrubsie, ako u beznych. A aj to sklo vyzera byt na prvy pohlad masivnejsie.
Len treba davat pozor, lebo ja som sa raz skoro vypiekol tak, ze existuju aj ziarovky oznacene 90stupnov, a maju takmer rovnaky obal. Tie su zase do digestora.
No vidis, a tak si sa bal
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“