bu2520 píše:Řeší se tu tři věci najednou.
Spíš padesát. Takže žádná.
Vzhledem k tomu, že tohle bylo vlákno o tom, že zvuk v TV produkuje ignorant s vědomím, že to ten dobytek konzument stejně sežere.
Moderátor: Moderátoři
AdamVarga píše:Nemôžeme zabudnúť že slovenské a české dabingy sú jedny z naj katastrofálnejších kvalitativne. .
Tak já ti to zkonkretizuju. Bylo mi nějakejch 34-35, chytil jsem z průvanu a mokrý hlavy po sprše v hotelovým pokoji na školení v Práglu zánět středního ucha jak prase. Byla sobota po půlnoci, recepční na hotelu mi dala Brufen a řekla mi, že žádná ušní pohotovost s výjimkou Bulovky už po 22. hodině fungovat nebude. To znamenalo jet taxíkem přes půl Práglu a zas zpátky. Tak jsem zkusil usnout, ráno sice ucho bolelo, ale dal jsem další Bruf a dalo se to, v neděli večer jsem jel vlakem domů se zaťatým ozubením a hned v pondělí ráno mazal za "svou órelačkou" tady v Třebový. A v čekárně seděly 3 holky, z jejich hovoru vyšlo najevo, že jsou to učnice v druháku tj asi tak 16-17 roků starý - a že je třídní poslala na ušní, protože jí tvrdily, že ji ve třídě není slyšet - a měly foniatrický vyšetření u sebe, na každý ucho vytištěnou cháru - a ty čáry se jim všem třem dost výrazně lomily už nad 10kHz, jedna tam měla na jedno ucho rapidní pokles už na 7kHz!!! Tak jsem si po vyšetření a konstatování doktorky, že "píchat už to nemá cenu, stačí jen přeléčit zánět antibiotikama" domluvil, aby mi tu foniatrii udělala taky - a měl jsem pokles až nad 15kHz, což znamená, že ty holky opravdu byly v 16-17 už hluchý jak pařezy!!!AdamVarga píše:No to by nebola ebastlirna keby si niekto nekopol do mladých. Podľa čoho to tu súdime? Jedna stará doktorka povedala na ušnom? Ktorá tiež len by nadávaka na mladých? Alebo máme aj nejaké dáta kolko ludí ako to spravilo... mám "rád" tieto "počul som TOTO tak to musí byť oravda" kecy bez data....obzvlášť keď sa jedná o mladých.
Nikto z vás tie dnešné štuple nevyskúšal ale viete že je to zlé..
honza637 píše:A že si do "mladých" kopnu? Když někdo takový netuší co to je korekce a prohouká celé vystoupení sboru 30 lidí na vánočních trzích tak se divíš? Já s tímhle mám dost bohaté zkušenosti. Proč si myslim že to tak je jsem myslim docela přesně popsal. Těch důvodů je víc. Včetně rozmáhajícího se analfabetismu obecně u všeho. Nevyjímaje tohle řemeslo. Nota bene mladých ... mě je 36 let. Takže taky nemám šedej vous až na podlahu.
Všetci si tu len užívate nadávanie na mladých idéalne ich pošlete solidne doprdele bez ochoty pomoci alebo poradiť.
A nejhorší je, když celoživotním zaměřením ajťák a programátor vezme do ruky páječku a se slovama "Dyť je to jednoduchý!!! Když to chodí v simulaci, musí to jít udělat i na desce!!!" se pokouší tu "svoji pravdu" dokázat letitým (elektrikářům) hardwerářům - nemusíme pro příklad chodit daleko do minulosti ani tady na Bastlírně, viz tvrzení, že hádrujýno se bude napájet z kolektoru fototranzistoru v optronu, "když přeci tam je jasně napsáno, že tam je +5V!" a podobně ...honza637 píše:...
Mimochodem dávno jsem pochopil, že většina z těch, kterým jsem radil na forech a nebo rozebíral technickou stránku věci touží po jediném - potvrdit svoji pravdu a vlastně diskuse je nezajímá. S tímhle jsem ztratil těžké hodiny svého času. A marně většinou. Většina nezná ani ohmův zákon. Bohužel.
Už dávno se s filmem dodává ruchová stopa. Vyrábění ruchů k dabingu, to tu bylo naposledy v 80. letech.Crifodo píše:Jsou nadprůměrné co se týče dabérů, tj. hereckého projevu, překladu a časování dialogů, ale podprůměrné co se týče atmosféry prostředí a ruchů (co všechno chybí oproti originálu). Tedy to, co zvukař doprasí nebo ignoruje a na co dabér nebo překladatel nemají vliv.