Řetězové pily Narex

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JirkaZ

#16 Příspěvek od JirkaZ »

ransom píše:...Ale je mi divný že flekuje celý pohon.

Tak po dnešním řezání musím říct, že u toho čínského zázraku se jménem Narex "flekuje" opravdu taky jen řetěz a pohon dobíhá, takže psané hned v úvodu částečně beru zpět...

Zato se mi stala 3x po sobě věc, kterou jsem u x svých ani jiných pil za desítky let ještě nezažil.

Vyběhl mi řetěz z lišty.

Ne, nepřetrhnul se, normálně na férovku vyběhl. U prvního případu jsem si řekl: hm, možná nebyl dostatečně napnutý... Takže jsem to s napnutím nově až lehce přehnal a řezal dál. Co byste řekli? No vyběhl ještě dvakrát, jak píšu výše...

S PRCáckým řetězem "značky" NRX (ne, fakt to nebyl Oregon, ani Stihl apod.) jsem pak při řezání u země lehce zajel do měkké hlíny. Ne do šutru apod. (to kdyby někdo neuměl číst).

To se mi v historii stalo x-krát (nebo to bylo vyjímečně i nutné). No, tentokrát to dopadlo tak, že PRCácký řetěz evidentně z hřebíkovky prostě přestal řezat...

Ne, pokrok nezastavíš.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Najlepsie bude ten smejd vratit a kupit nieco ine.
Alebo (dat) vyrobit nahradny diel na tu povodnu pilu.
Milan_F

#18 Příspěvek od Milan_F »

JirkaZ píše:... strč laskavě víš kam...
Až po tobě prcáku. :lol: :lol: :lol:
JirkaZ

#19 Příspěvek od JirkaZ »

rnbw: jenže ono není co... Resp. možná ještě Stihl bude vyráběný někde v kultivované a strojařsky schopné zemi, ale podívat jsem se na něj nebyl.

Kromě toho cena nikoliv "basic" modelu je v oblasti, která se mi moc nelíbí.

Starou pilu se pokusím samozřejmě opravit, ale až najdu trochu času...

Na tom novém PRCNarexu je lišta Oregon, takže možná se na tom "vybíhání" podílel onen PRC řetěz. Uvidíme dál, až použiju nějaký normální...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Vieme, ze nie je Cina ako Cina. Ked ma nejaka firma vlastnu tovaren v Cine, tak je to ine ako ked sa len nalepi logo na najlacnejsi smejd.

Ale v najlacnejsej kategorii mozno ani ine vyrobky nebudu.
JirkaZ

#21 Příspěvek od JirkaZ »

On Narex jaksi celou svou historii nepatřil mezi levné a šmejdské značky... To až dnes se ponořil do stejného bahna jako ti ostatní.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Pikofarad

#22 Příspěvek od Pikofarad »

Nářadí Narex za socíku byla kvalita ,nedávno jsem koupil sadu bitů Narex a je to bláto :(
Přílohy
bity.jpg
bity.jpg
Michal22

#23 Příspěvek od Michal22 »

Jj, bity od Narexu stolní zabprd. Koupil jsem jednou sadu v Hornbachu, křížový jsem smetl na běžném vrutu do dřeva. A během chvilky začaly bity rezivět, i když jsem ne měl v suchu. Zlatý Parkside...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
DukeNuke

#24 Příspěvek od DukeNuke »

Taky už beru od parksajda. Když člověk něco zničí, tak mu to aspoň není tak líto.
No a do dřeva jsem začal používat vruty s torxem místo kříže. Líp se s tím dělá a torx hned tak nesjede.
Hydrawerk

#25 Příspěvek od Hydrawerk »

Narex je leccos. Šroubováky, dláta apod jsou asi ještě česká výroba z Narexu Bystřice.
https://www.narextools.cz/

Závitníky z Narexu Ždánice jsou též asi české.
https://www.narexzd.cz/zavitniky/

A pak je tu dovozce / dodavatel Narex Consult z Prahy, kterej dodává nářadí různých kvalit, taky různě z Asie.
https://www.eshopnarexcon.cz/x73283/nar ... mm-din3113
https://www.eshopnarexcon.cz/x108850/na ... siko-240mm

A nakonec Narex Česká Lípa, výrobce a dovozce elektrického nářadí.
https://www.narex.cz/cs-cz/vrtacky
Vrtačky jsou zatím vyráběné v ČR, zbytek někde v Asii.
Hydrawerk

#26 Příspěvek od Hydrawerk »

Michal22 píše:Jj, bity od Narexu stolní zaprd.

Nečekal bych to zas tak zlý, ale asi jsi je používal intenzivně.
Tak nejspíš zkusit bity od Wery.
https://products.wera.de/cs/bits_holder ... _sets.html
Michal22

#27 Příspěvek od Michal22 »

Hydrawerk - neboj, třeba Bučovice a Ždánice znám, kvalita bez problémů.
Ale běžná spotřebka už nemá s původním Narexem nic společného - ty bity jsem měl koupené kvůli jednorázové akci, přišroubování pár prken.
A zachránil mě kamarád s bity z Lidlu, jinak bych to nedodělal :-(

Je to docela hloupé, že člověk koupí něco, na co byl zvyklý (ve smyslu kvality), ale dostane kšunt.

No co, zvykáme si.

V práci jedině Wera, Wiha, zatím ni nikdo neodmítl požadavek na nákup relativně dražšího vercajku.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ransom

#28 Příspěvek od ransom »

JirkaZ píše:On Narex jaksi celou svou historii nepatřil mezi levné a šmejdské značky... To až dnes se ponořil do stejného bahna jako ti ostatní.

Kdybys měl v ruce nějakou novodobou HILTI, to bys teprve nadával. A jaký to bývaly mašiny.
Celeron

#29 Příspěvek od Celeron »

JirkaZ píše:Vyběhl mi řetěz z lišty.

Ne, nepřetrhnul se, normálně na férovku vyběhl. U prvního případu jsem si řekl: hm, možná nebyl dostatečně napnutý...

JirkoZ, to je taky jeden z příznaků, když pila blbě maže. Ten řetěz se pak v drážce lišty víc hřeje a pokud je navíc z mizernýho matroše, tak se natáhne o 1-2 cm a vyletí. Ty zuby letící v drážce se kupodivu hřejí víc, než když se řezný zuby dusí ve dřevě.
Koukni taky na geometrii řetězu jak je probraná omezovací patka. Pamatuju, že brácha koupil značkovej řetěz Dolmar a vůbec neřezal protože patka měla probrání jen 0,2 mm. Na většinu pil je potřeba 0,6-0,7 mm. Víc né, pak se pila dusí.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
piCZus

#30 Příspěvek od piCZus »

Narex, který se dnes prodává za 8-10% průměrné mzdy, půjde asi těžko srovnat s něčím v minulosti, co stálo 50% a víc. Za kufříkovou EC 513 D jsem dal (asi v roce 1986) snad 1500,- Kčs, ale mám ji v garáži dodnes.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“