Bezkyslíkatá dvojlinka - jak to poznám?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ransom

#91 Příspěvek od ransom »

Jak je libo. Já vám do toho rozhodně krafat nebudu.

Já jsem ale psal o přístrojích, které často ani nejsou vybavené žádnýma čudlíkama krom vypínače a hlasitosti. Někteří lidé s oblibou poslouchají RAW bez koření, a takoví se rádi hádají právě o věcech, které použití korekcí přímo vylučují.
rvx73

#92 Příspěvek od rvx73 »

Málo kdo v pokročilejším věku má rovné uši, o poslechovce v obýváku nemluvím. A proto tam ty čudlíky konec konců jsou, aby si to člověk doladil ku libosti. Čili za mě je to každého věc.
DukeNuke

#93 Příspěvek od DukeNuke »

Ono to zdaleka není jen o tom, do jaké frekvence funguje ucho. Hlavně je to o tom co a jak "vypíchnout", kde má být a kdy jaký efekt a jak to smíchat. A taky o tom, poznat co kde "ujede". A dokázat uchem vyposlouchat jakýkoli nástroj.
Co mě osobně vadí nejvíc jsou digitální mixy. Abych byl přesnější - levné digitální mixy. Či levné digitální efekty. Slyším tam kvantizační zkreslení a nevím proč, ale jsem na to citlivý. Třeba kemper profiler mi nevadí vůbec.
A co se týče elektronek, nedám na ně dopustit. Hraju přes engla (screamer 50) a od té doby, co ho mám, už nechci nic jiného.
rvx73

#94 Příspěvek od rvx73 »

Tak ke kytaře jsou lampy jasná volba, o tom žádná
ferdislav

#95 Příspěvek od ferdislav »

U nastrojoveho kabelu sneseme i ofc ;)
ransom

#96 Příspěvek od ransom »

Tak nástrojový aparát je součástí nástroje a účastní se nezastupitelně na dotvoření jeho zvuku. Tam je pro čarování obrovský prostor.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“