Modul automatické rozsvícení světel

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ARDO

Modul automatické rozsvícení světel

#1 Příspěvek od ARDO »

Zdravím Vás, mám vozidlo Škoda Fabia 1 a koupil jsem si tento modul viz. odkaz:

https://www.elancar.cz/automaticky-spin ... NIQAvD_BwE

Žlutý vodič jsem zapojil do konektoru D+ (vstup od alternátoru). Měl by to být vodič, na kterém je při provozu alternátoru potřebné kladné napětí.

U přepínače světel jsem si našel vodiče, které jsou pro obrysová světla a zapojil diody. Dále jsem našel vodiče pro potkávací a dálková světla . U mne ve voze by mělo platit zapojení s kladným napájením světel.
Po zapojení vše funguje, ale celkem topí ty dvě diody v cestě levé a pravé obrysovky viz. obrázek.

Teplota byla měřena po 20ti minutách provozu zapnutých všech světel (včetně dálkových). Teplota byla 51st.°C.

Celkový proud celého obvodu (na modrém vodiči) je 16,1A (při zapnutých všech světlech).
I na krabičce je teplota 50°C (nevím co je uvnitř, ale určitě je tam minimálně jedno relé.

Diody jsem použil P1000K (Vf 1,05V), Ifav 10A.
Nevím, jestli je to úplně normální stav
Přílohy
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg
Valdano

#2 Příspěvek od Valdano »

Je to v pořádku.

Pro každou stranu (levá, pravá) jsou na Fabii pro obrysová světla (nepoužívají se za jízdy) dvě žárovky (přední a zadní) obvykle 5W. Při 10W bude každou z těch dvou diod protékat proud cca 0,8A. Při napěťovém úbytku okolo 1V se na každé diodě protopí ztrátový výkon max. 0,8W (při proudu cca 0,8A bude podle datasheetu k diodě P1000K úbytek spíš menší okolo cca 0,7V tj. ztrátový výkon cca 0,6W) a to je důvod proč se ty diody zahřívají. To není nic neobvyklého.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“