Opět další hluchej zvukař?
Moderátor: Moderátoři
Kdysi známý zkoušel nějaké EV z této doby tuším před koncertem Pavly Kapitánové. Na záznam by to šlo, ale dělat s tím zvuk naživo byl porod.
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Já z těchto starých věcí mám rád MD421, MD441, CMV563 s M7 nebo M55, D202, D224, D1200, D140 a řada dalších. Samozřejmě že takový skvosty netahám na každou akci. Dělám to jen tam, kde to má naději na ocenění u publika a kde je taky co nabírat. Běžně jinak na zpěvy používám Samson Q8. Je to lacinej ale překvapivě dobrej mikrofon na vokály. Pro ženský v některých případech sahnu po Electrovoice RE510. Je to super kondík ale jak je zvykem - když je něco dobrý tak to přestanou dělat. Stejně jako do šlapáku Electrovoice ND868. Zní skvěle ale nedá se sehnat.
ransom píše:Podle toho jak to popisuješ, se nabízí jednoduché řešení:
Buď tak dobrý, aby si tě mohli dovolit jen ti nejlepší. Neschopné muzikanty a hloupé pořadatele pak budeš moci s grácií odmítat. A vyděláš ještě víc peněz.
Naša vlastná tvorba je na úrovni fakt vysokej kvality, ale problém je že nemám čím vyplniť portfólio. Hudba na ktorej ja pracujem je doslova len tak dobrá ako zdroj zvuku textár a ten čo písal tú skladbu. Niesme obmedzovaný čo sa týka našich schopností ale na slovensku bohužiaľ táto kultúra neexistuje a teda je to začarovaný kruh..
Keby sa našla konečne zakázka za normálnu hodinovku s muzikantami čo vedia tak by ten výsledok L/R naozaj stál za to. Ale omedzenie je kapela, nie naša technika a vedomosti. Keďže tých zopár našich projektov bolo dobrých presne podľa našich predstáv, ale to je tak keď muzikantom je aj zvukár a bude si to po sebe editovať a mixovať a má predstavu ako to bude znieť vo finálu a vie sa kedykolvek vrátiť až do fáze nahrávania keď mu niečo nesedí nepasuje. Toto je dosť problém s kapelou čo nahráva jeden CELÍ deň..
PS: M7dmička fakt nieje zlá
Neskoršie som sa dozvedel, že MG ozvučoval vždy zvukár s poriadateľskej agentúry (bola to nejaká zo severnej Moravy, lebo SMOKIE potom šli hrať do ČR, kde zas mali inú predkapelu.)
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
No a pak se stalo, že jsem pro toho pořadatele jel jednou a naposled. A je to fuk, pro takového nebrečím
Manželka slednuje seriál ZOO na Primě. Chvíli jsem to s ní vydržel, a zase jsem šílel z kvality zvuku. Opět to bzučelo jako ořezané po přebuzení.
Dále mám pocit, že u mnoha pořadů scénický zvuk (hudba) na pozadí často přehlušuje aktivní mluvené slovo.
Jsou programy (filmy, seriály), kde je zvuk v pořádku, čistý s rozumitelný. Takže ten nekvalitní zvuk asi nedělá moje TV Sony nebo můj již věkem oslabený sluch.
Myslím, že na vině jsou skutečně současní zvukaři. Dneska se zvuk zpracovává určitě převážně digitálně, a zvukař slepě věří tomu, co vytvořil zvukový procesor, a neposlechne si, co přibalil k obrazu.
Brozicek píše:Včera jsem se díval v TV na jeden díl seriálu OKTAGON. Zvuk jako přebuzený, téměř na hranici srozumitelnosti. Bylo to na ČT1.
jo, potvrzuji . . .
sice jsem to vydržel až do konce, ale některým dialogům nebylo vůbec rozumět.
přitom dříve měla čt dost dobrý zvuk, no poslední dobou je to tragédie . . .
Zkoušel jsem nastavit různé předvolby zvuku, od "Dynamický" přes jiné až po "Čistý hlas". Zvuk měl jiné "barvy", ale srozumitelnost se neměnila.
Nazval jsem to "jako přebuzení". K tomu zkreslování čistoty zvuku už mohlo dojít z různých důvodů v jiné části zvukového řetězce, a ne až přebuzením zesilovače v TV. To zkreslení pak už na oscilogramu mp4 není možno pozorovat.