Co s tím? (všehochuť po televizákovi v důchodu)
Moderátor: Moderátoři
Sešli jste se dva zájemci o atypický konečník.
Piksla s fialovým víčkem je nějaký zesilovač do ant. krabičky, či co? 4928A vypadá jako fr. měnič, ovšem zdá se mi to nějaké malé. Čudly na zatlumení vstupů jsem našel tři. Válečky ve stylu kosmické lodi už jsem někde viděl, ale za přírody si nevzpomenu, kde to bylo. Plastové diody z Cavallo (zapomenutého jména) jsou dvě. Zajímavostí je jack 3,5mm - kovový monolit s plastovou minirukojetí.
Elyty časem přeberu, ale dnes večer mě ta špína v tašce poněkud odradila.
Ten vrchní kus jde vyšroubovat. Pokud ten jeden kus vyšroubuješ, najdeš tam plíšky v soustředných kruzích. Potřebná kapacita se nastavovala zasouváním těch plíšků do sebe.
Jo, ještě existují
Ty KF517 - netrvám na tom, že musí být všechny v originálním balení, tak jak ten jeden. Prostě, jen kdyby jich v té tašce bylo víc i mimo balení, tak bych je vzal
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
Při měření macatého C trimru AVR testerem se zobrazila hláška "žádná součástka", pokud se půlky vůbec nepřekrývaly (jak jinak). Plně zašroubovaná součástka (tři otáčky) poskytuje 34pF. Při povolení o jednu otáčku to klesne na 25pF. A stačí jen trochu pootočit a už to opět píše "žádná součástka".
Ty štíhlé to nezměří vůbec.
Yfík ukázal při měření štíhlých 6pF. Jenže už bez vložené součástky ukazuje 2pF.
Při podepření trubičkovým C 10pF Yfík ukázal 15pF (stavitelný C s maticí), resp. 17pF (ten rozměrnější C s pájecími oky). Takže to odpovídá.
Zajímavě se vyvíjelo měření toho trubičkového C. Naprádno multimetr ukazuje 2..3pF. Po vložení C ukázal papírově přesných 10 a nikoliv 13pF, jak jsem očekával.
AVR testeru nestačí ani 10p, aby drze nenapsal "žádná součástka". Ale když jsem do něj strčil narychlo přinesenou keramiku 150pF, k tomu přidal onen trubičkový 10p a skrz jeho dlouhé dráty přichytil ten dolaďovací, v součtu nakonec i tento měřák ukázal, co má.
Foto je mázlé, protože s bleskem bylo ještě horší.
Dodatečně:
Stránky AVR testeru tvrdí, že měří až od 25pF. Po přeměření nepřekrývajících hrnců Yfíkem to ukázalo 9pF.