Příroda kolem nás
Moderátor: Moderátoři
Hubert_79 píše:Užovka obojková, ... Byla bez pohybu, chvíli "pózovala" a pak se odplazila.
Asi trávila - vypadá docela nakrmená.
Taky jsem před cca týdnem jednu potkal - ale byla hnědá, tak asi "stromová" - nwm, ve fauně se moc nevyznám.
Při houbaření potkávám častěji třeba mloky
A kutilmile - nelituju tě
2) když mluví o práci v automobilce, o kteroupak se asi tak jedná? Nápověda - vedoucí tam mají šikmý voči.
3) si uvědom, blízko jakejch hranic = se kterým státem ta jedna konkrétní automobilka stojí.
4) a netvrď mi, že tam mají vzteklinu taky vyhubenou, když odtama furt přebíhají a v příhraničních oblastech se všecky odstřelený na nákazu lyssou kontrolujou ?
A jediné místo v EU, kde není vztekline jsou britské ostrovy. Tam, když jedeš se psem, tak je nezajímá očkování. Pes musí do půlroční karantény.
Co mezi panelákama? V nákladovým nádraží v drenážních kanálech pod kolejema! A ne poslední dobou, že mají posunovači v "těplušce" ochočenou lišku vychovanou od liščete mi máma vyprávěla už v 80. letech, když tam nastoupila do "tranzita" - králíci tam žijou po desítkách, tak proč ne lišky? A že někdy vloni nebo předloni srna vrhla mládě na kousku louky mezi budovama a zahradama přímo v Třebový už jsem tady taky psal, o poštolkách tady na sídlišti "beroucích střemhlav" hraboše z trávy doslova pár kroků od vytřeštěný mámy s kočárkem nebo vyhánějících majitele bytu z balkónu, kde se uráčily zahnízdit taky ...DukeNuke píše:Zvěř se tak jaksi všeobecně stahuje do měst. Takže když mezi paneláky žije zajíc, proč ne liška? Bohužel nikdo z kluků už neumí hodit kámen, nebo trefit holuba prakem na 20m, takže to bude jen horší.
A jediné místo v EU, kde není vztekline jsou britské ostrovy. Tam, když jedeš se psem, tak je nezajímá očkování. Pes musí do půlroční karantény.
Pokud máš možnost, prohlídni si ji - pokud jí nadměrně teče z očí nebo slintá jak Pavlovův pes, volej městápo a veterináře, musejí ji odstřelit, v ochranným obleku strčit do pytle a spálit v kafilérce, odchytávat ji je nebezpečno. A pokud je jen nebojácná, tak počkej pár dní, nákaza vzteklinou je rychlá, do 2 tejdnů by se musela projevit. Jiná věc je, kdyby to měla chytnout kdykoliv v budoucnosti a pod dojmem přítulnosti by rafla kohokoliv z fabriky. Tam by byl na místě zásah veterináře - preventivně foukačkou uspat, strčit do pytle, odvézt do karantény, mezitím udělat testy, pokud budou pozitivní, zlikvidovat, pokud negativní, vykastrovat a vypustit mimo město.konosuke píše:GeXeS píše:Proč hned vzteklá? Vzteklina v ČR už 20 let není...
protože je podezřele nebojácná - jako psík