Lednice Sharp SJ-BA31 displej ve dveřích

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
wlezley

#16 Příspěvek od wlezley »

Tak jsem prošel YouTube, zavolal do dvou servisů a vyšlo z toho, že je vadný MB který je pod krytem na zádech. Běžně prý umírají po výpadcích elektriky a když je lidi vypnou, při odjezdu na dovolenou. Těch pět elitů jsem projel Zajícem, SMD strana zalitá v laku, to je nad mé síly. Desku jsem objednal za 1600 Kč tak uvidím, šance je a ztratil jsem víc.
Přílohy
VESTEL_20BD02_a.jpg
VESTEL_20BD02_a.jpg
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

JirkaZ píše:Jo a pokud se ti v mikrovlně ohřívá keramika, tak kup nějakou kvalitní. Softwarem to opět nevyřešíš...

Presne tak. Tanier asi nie je porcelan, ale nejaky navlhnuty smejd.
rayx

#18 Příspěvek od rayx »

vasekpetr1 píše:Mám doma defacto tu samou lednici od AEG s označením RCB73421TY a co jsem se koukal, tak jedině asi vyloupnout směrem ven (třeba drží na pružinách ve dveřích, ale sám to zkoušet nebudu. Můžeš zkusit zavolat nebo napsat na servis AEG, třeba poradí...

To je mazec, tohle AEG je stejnej turek jak ten Sharp ... neskutečný a ty ceny maj samo okořeněný :D
https://shop.aeg.cz/c/hlavni-elektronik ... 4055486247

https://shop.aeg.cz/model/m/RCB73421TY

ten display má packy jak jsi správně odhadl
https://shop.aeg.cz/c/displej-elektronika/p/4055486320

Obrázek
vasekpetr1

#19 Příspěvek od vasekpetr1 »

Tyvole to jsou ceny!!! :D
Jinak díky za odkaz :wink:
pocitujlasku

#20 Příspěvek od pocitujlasku »

[quote="JirkaZ]
Výkon pomalým PWM regulují všechny úplně stejně. Vážně neexistuje lepší softwarové řešení spínání magnetronu ;-)
[/quote]

Ale nie tie mechanicke, tak to proste nastavis prepinacom vykon a zapnes casovac. A huci rovnako. Ale pri elektronike je pocut, ze kazdu chvilu huci inak.
No vidis, a tak si sa bal
Ivan_01

#21 Příspěvek od Ivan_01 »

ani invertorové mikrovlnky neregulujú výkon magnetronu. Ten buď ide naplno alebo nejde vôbec. Inak ani z princípu fungovať nemôže.
keemo

#22 Příspěvek od keemo »

no, to by som tak isto netvrdil... skusali sme invertorovu LG cez wattmeter a ked si na nej ubral vykon tak na wattmetri bol prikon nizsi a stale konstantny, ziadna striedacka vyp/zap...
wlezley

#23 Příspěvek od wlezley »

rayx, díky za výživné linky.Tak zbytečně složitá konstrukce, vyráběná ve třetím světě, nepochopitelné. Čekám, kdy na mě pračka začne vyřvávat "Houstone, máme problém!" :-(
Ivan_01

#24 Příspěvek od Ivan_01 »

magnetron sa v priamom zmysle slova regulovať nedá, je stavaný na určitý výkon. Vždy sa používa PWM, či už pomalá pri starých typoch MW, alebo rýchlejšia pri invertoroch, ale vždy to je len vypnuté alebo zapnuté. Ak by to šlo, nebolo by jednoduchšie regulovať výkon trebárs prepínaním odbočiek na trafe a nie nie časovačom ?
mi-ro

#25 Příspěvek od mi-ro »

Mam stejnou zkušenost. U MWT pomalá pwm. Proto taky paradoxně nejčastěji padá jistič při polovicnim výkonu. Ale napadá mě, nebyla by možnost regulace podobně jako u klasických zářivek? Neboli stálé plné žhavení a měnit proud (kapacitu kondu) v anodě?
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“