Napájací symetrický zdroj pro koncové stupne s ochranou.
Moderátor: Moderátoři
Napájací symetrický zdroj pro koncové stupne s ochranou.
potřeboval bych poradit s tímto návodem http://www.svetelektro.com/clanky/napajaci-symetricky-zdroj-pre-koncove-stupne-s-ochranou-reproduktorov-195.html
jde mi o to, jak zajistit, aby mi relé vyplo když vypnu zesilovač. Autor návodu píše jak mu to pěkně vypína, což ono to vypína, ale jen pokud tam nejsou filtrační kondenzátory. Já tam mám 4*10000uF a hraje to vesele dál, než se vybijou. Jako koncák je zatim leach. Spoždění při po zapnutí funguje dobře jen pro informaci. Děkuji všem předem za radu.
p.s. Ještě lepším řešením bude připojení cívky relé (horního konce) na stř. větev usm. můstku.
jandu píše:K správnej funkcii je potrebné pri skúšaní zapojiť na miesto reproduktorov zodpovedajúcu záťaž. Skúšaš to so záťažou? cca 4 OHm?
Tak toto je hlúposť, lepšie som sa na to pozrel a čítam o funkcii R8,R9 a oni majú inú funkciu, takže beriem späť.
- Ako dlho zostane napájacie napätie na C6 po vypnutí napájania?
- Ako dlho trvá kým odpadne kotva relé po vypnutí napájania? Odpadnúť raz musí!
- Aké je napätie na C2,C22? pri zapnutom napájaní?
kdyby jste měl někdo zajímavější zapojení co by se dalo lehce postavit a splňovalo okamžité odpojení při vypnutí, ochranu repra a spožděné připojení a opravdu fungovalo sem stim. klidně i na 24V relé.