Oprava upadleho micro usb konektoru
Moderátor: Moderátoři
Oprava upadleho micro usb konektoru
v příloze je vyfocena destička ze které upadl micro usb konektor. Slouží hlavně k nabíjení připojeného akumulátoru. Moje otázka je: dá se toto opravit? Spíš mě asi zajímá.. co je podle vás v této situaci nejlepší řešení?
- oprava desky (z obrázku je patrné že jsou utržené "pájecí plošky")?
- udělat novou? Zdůrazňuju že nedokážu navrhnout novou podle současné od oka
- vyrobit svépomocí nebo nechat vyrobit?
- vyplatí se to vůbec? Původní cena produktu cca 1000kč (dětská lampička)
Destičku bych si vyrobit dokázal, potřeboval bych ovšem návrh (nepoznám co je tam za součástky btw). Spájet bych to taky dokázal.
Hlavně mě ale zajímá váš názor - co byste dělali vy. Jak zmiňuji výše.
Díky moc za info a hezký víkend!
Zasuň šňůru a přilep konektor epoxidem. Pozor, epoxid proteče dovniťř, proto to lep se zasunutou šňůrou. Konektor šňůry namasti aby šel později vytáhnout. Mastnota zabrání slepení a později ji z konektoru šňůry vymeješ.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Takže ano, sehnat nový konektor.
A nijak bych jej nelepil, nýbrž pořádně připájel dostatkem cínu, a hlavně potom se vyvaroval jakékoliv manipulace ve chvíli, kdy je do konektoru na lampičce připojený konektor nabíječky - jinak to funguje jako páčidlo.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...