Nastavení sytosti tisku Samsung M2070
Moderátor: Moderátoři
Nastavení sytosti tisku Samsung M2070
asi zavirováním namísto Win 8.1 a IE . Tiskárna je laser čb Samsung M2070.
Občas si dělám plošné spoje "nažehlením" . Tisknu to z programu Spintlayout . Dříve se starým sw jsem měl v okně nastavení tiskárny možnost nastavit sytější tisk. Tato možnost s novými sw jaksi zmizela .
Důsledkem je málo toneru na předloze a podleptávání . Opakovaný tisk
na stejný obrázek není možný , podavač tiskárny není precizní a rozmaže se to , protože se to posune trošku jinam.
Neví někdo prosím, co bych se měl s tím pokusit udělat nebo kde hledat,
aby se ta funkce nastavení sytosti tisku vrátila ? Díky za tip.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Do těch 8.1 jsi tiskárnu instaloval, resp. její ovladač (třeba z dodaného CD)? Pokud servis tiskárnu neměl, tak na 99,9% k ní nic neinstalovali.
Zkusil jsem to pak ještě podle návodu na netu přímo aktualizací v nastavení, měl se objevit seznam tiskáren a z toho jsem si měl vybrat , neobjevilo se nic -také kde by se asi vzal seznam všech tiskáren světa v mém NB ?
Něco je špatně, ale zřejmě to mezi NB a židlí....
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Tak zkus jednou klepnout na tenhle odkaz M2070_Series_WIN_SPL_V3.13.13.00.01_CDV1.30.exe. V prohlížeči Edge se ti vpravo nahoře otevře nabídka správce stahování ve které je na výběr, buď rovnou spustit ("Otevřít"), nebo uložit ("Uložit jako"). Zvol podle svého uvážení. Pokud soubor uložíš na disk, spustíš instalaci tak, že na něj poklepeš levým tl. myši.
Jen ještě upozorním, že nevím zda je ten ovladač opravdu ten správný. Vybral jsem z odkazu od Hubert_79 ten podle mně nejpravděpodobnější.
Proč myslíš, že by v tvém notebooku měl být seznam všech tiskáren světa? Ne, takový seznam v počítači opravdu nikdo nemá. Rozhodně ne běžný uživatel, ten má ve Správci zařízení seznam pouze nainstalovaných tiskáren. Správce zařízení najdeš po kliknutí pravým tl. myši na ikoně Start vlevo dole na hlavním panelu Windows.Milan píše:...kde by se asi vzal seznam všech tiskáren světa v mém NB ?...
holt jak zpíval Werich " ten umí to a ten zas ono.... "
otevřel okno a něco by se zřejmě odehrálo, nicméně si stejně jak ty nejsem vůbec jistý, že je to to, co potřebuji - a nerad bych přišel o možnost tisku úplně .
Tak zkusím ještě raději počkat / poptám se .
K těm tiskárnám - očekával bych od inteligentního vývojáře sw , že buď
tam ten úplný seznam bude , což je pochopitelně nemožné , nebo tam dá možnost daný typ do něj doplnit . Jináč je to jen prázdný blábol.
Wokna mají v sobě několik základních ovladačů pro tiskárny renomovaných výrobců, kromě toho existují univerzální tiskové jazyky (PCL), které si rozumí s každou tiskárnou, která ten jazyk umí.
Osobně se domnívám, že nejlépe bude odinstalovat ovladač který tam máš a nainstalovat ovladač od výrobce přímo k té tiskárně.
Ovladače lze nainstalovat dvěma způsoby:
1. balíček pro BFU, který obsahuje .exe soubor. Jeho spuštěním se nainstaluje ovladač.
2. balíček bez .exe, v tom případě je třeba jej rozbalit do nějakého adresáře, pravoklik na .inf soubor a z nabídky zvolit "Nainstalovat".
Oba dva jsou na stránkách hp k dispozici.
A dále - pokud ve vlastnostech tisku bude položka sytosti stále chybět, pak bude třeba nainstalovat nějaký obslužný program. Zde pravděpodobně "Samsung Easy Printer Manager", který by mohl možnosti nastavení rozšířit.
Nejjednodušší možnost je použít dodané CD a doufat, že je na něm potřebný SW i pro Win10. Pokud není, budeš muset experimentovat.
A kdyby nepomohlo a ovládání furt nebylo plnohodnotný, pak bych zkusil na kompu zapnout Správce zařízení, v něm najít dotyčnou tiskárnu, kliknout na ni pravým myšítkem a dát "Odebrat zařízení" - tím se zruší starej ovladač, pak teprve začít s instalací novýho.
A kutilmile - nelituju tě