Hledám dálkově ovládaný spínač bez N vodiče
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Integrace s mechanickým vypínačem je udělaná inteligentně. Svorky S1, S2 reagují na stav sepnuto/rozepnuto (ne na impuls) a změna stavu mech. spínače způsobí změnu stavu rozsvíceno/zhasnuto, takže se dá udělat schodišťová funkce jedním mechanickým spínačem + jedním dálkáčem.
Po připojení napájecího napětí 230 V je vždy zhasnuto, ať jsou v tom okamžiku svorky S1, S2 sepnuté nebo rozepnuté.
Byl k tomu přibalený kond M1/275 V~ X2, má se dát paralelně k žárovce. Neví někdo, proč? Odrušení? Zajištění funkce i při nějakém specifickém provedení zátěže? Aby zhasnutá LEDka nemžourala? Funguje mi to i bez něj.
Zřejmě to poslední. Retro “vláknová” LEDka je ve vypnutém stavu totálně tmavá, ale měničová LEDka v několikavteřinovém intervalu bliká. S tím kondem dá samozřejmě pokoj, nebliká.
Úsporka (kompaktní zářivka) nebliká ani bez kondu, ale to asi bude záviset na konkrétním typu.
Provoz s kondem má jednu zvláštnost - systém si pamatuje stav i při vyšroubování žárovky.
- tomasjedno
- tomasjedno
- tomasjedno
Taky moc (v těchto přídadech) nefandím těmto "odrušovacím prvkům". Mám u stropní LED žárovky kompromisně paralelní rezistor 220k/1W - při svícení přidává/topí 1/4W ke 12W. Ale ať, samodoma el.spínač bez nuly funguje.
Dělal jsem lištu s 5ti LED klastry (230V/5W) s elektronickými předřadníky. Na průběžný el.spínač reagovaly je bliknutím a hotovo. Jednu LED klastr jsem tedy vyměnil za "obyč. kondenzátorovou" LED a OK.
- tomasjedno