Nastavení sytosti tisku SHP Lasejjet P1005
Moderátor: Moderátoři
Nastavení sytosti tisku SHP Lasejjet P1005
- Přílohy
-
ljconfig.gif- (16.02 KiB) Staženo 83 x
-
petrfilipi
- josef_novak
-
petrfilipi
Elektrostatickým nábojem se ze zásobníku přitáhne prach toneru na fotocitlivým materiálem pokrytej válec. Množství náboje => toneru ovlivňuje intenzita osvícení toho fotocitlivýho povrchu. Osvícení se dělá laserem přes soustavu zrcadel = opak skeneru. Tonerovej prach se potom otiskne buď přímo, nebo přes přenášecí válec na papír/jinej vloženej materiál a ohřátím do něj zapeče. Takže jde manipulovat s množstvím toneru, kterej uvízne na povrchu toho válce = doslova ovlivňováním elektrostatickýho napětí na jeho povrchu.lopez píše:petrfilipi - neviem presne jak sa toner nanáša. Preto či sa dá dať 2X-3X toľko? ...
A kutilmile - nelituju tě
Vyzkoušeno na tiskárnách HP LaserJet 5l a HP 1160.
Sytost tisku na max. jsem používal při tisku předlohy DPS a následné nažehlení.
lopez píše:Zato píšem... či to rieši HW? alebo SW?
Řeší to nafetování toneru, což je postup, který se probírá na webu už asi 250 let, spíš déle.
Nechápu, jak toto může někdo nevědět...
Dvojitý tisk přes sebe je blbost, nikdy se to netrefí přesně.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Tak ako značne to zlepšuje fotocestu. Ale mne vyhovuje 2x a dosť presne trafím. Aj 2 nafetované som skúšal. To je parádička.
V práci som mal prístup aj k profi foliam na sieťotlač. To sa vytlačilo na papier ,presvietilo na tú profi foliu. Tá mala tú čiernu "dnu". Ani sa to nedoškrabalo a cez čiernu nebolo vidno. Tam som ani čas nemusel sledovať , kľudne aj 3x toľko som mohol svietiť. To bolo ideálne na "produkciu". Ale už dávno som neriešil niečo čoho by bolo treba veľa ks. Preto sem-tam ked niečo robím? - tak mám 2X tlač zmáknutú. A preto ma zaujalo toto vlákno. Ale asi to nebude možné 2X toľko tonera na valec natiahnuť.