Chyboví kód Věž Panasonic

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
thunderstrike
Kontaktovat uživatele:

Chyboví kód Věž Panasonic

#1 Příspěvek od thunderstrike »

Dostala se mi do rukou věž Panasonic SA-PM28 hraje opravdu pěkně,ale při pouštění cd se spustí písnička ale jakmile jenom nepatrně přidám hlasitost,objeví se F61 a věž se vypne,pokud nechám hlasitost na minimu tak hraje bez problémů...nevěděl by někdo co tento kod znamená ? Dík
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Tento chyboví kód znamená chybu v napájení.
..to bude jen ňákej odpůrek
thunderstrike
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od thunderstrike »

Dík
kellik

#4 Příspěvek od kellik »

Môže byť chyba v zlých kontaktoch na dosku s procesorom. Na SA-CH84 mi to tiež vypisovalo a chyba bola v zaoxidovanom páskovom vodiči.
Na fóre je o tejto chybe popísané dosť. Daj hľadať F61.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Taky to můžou být (pokolikáté TADY už???) vyschlé elyty ve zdroji - jak zvedneš hlasitost, zvýší se odběr a řídicí elektronika zaznamená pokles stejnosměrné složky - bum a vyhodí chybu. Podívej se i na tuto možnost.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
thunderstrike
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od thunderstrike »

Elity sem měřil jako první,a celkem mě udivilo že ve zdroji sou 2 Nipony...jinak ono se to chová celkově nějak divně,pokud věž vypnu do st-by
tak na display se stále zobrazuje EQ-Heavy,a další věc je že pokud přidávám hlasitost tak na display se zobrazuji číslice obráceně-
( max.vol 0 min.vol 32 )..
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

To "opacne" zobrazovanie je normalne - podobne to ukazuje veza Sony, co mame doma - ukazuje to od minus neviemkolko az po 0 dB.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

To jsou Japové - mám TECHNICS SA-EH500, "plnej kotel" je -0dB, pokud ubírám, displej indikuje vyšší čísla - ale s mínusem, takže vlastně větší útlum proti nominální hodnotě vybuzení. Při troše cviku se na to dá zvyknout, matematicky i elektricky je to vlastně logičtější - žádný útlum = maximální úroveň signálu = plný výkon...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
LOYZA

#10 Příspěvek od LOYZA »

Jednou jsem něco podobného řešil a nakonec jsem nenašel nikde závadu a pomohlo přidat el. kondík přímo na nožičky napájení IO procesoru. Při tom tam jeden již je v pořádku a dokonce jsem dal raději nový i když se tvářil OK, pomohlo až přidáním dalšího 100 mikro.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“