Regulace teploty u trouby Bosh HBG675BB1
Moderátor: Moderátoři
Regulace teploty u trouby Bosh HBG675BB1
Netuším, jak co zkontrolovat nebo nastavit.
Trouba je nastavená na 180℃, ale měřák s termočlánkem uprostřed plechu ukazuje po hodině pečení 161℃.
Servisní návod jsem nenašel, tak se mi zatím nechce jí rozebírat a zkoušet něco naslepo.
Nemá někdo tip, co zkusit?
Možno je nejaká finta, ako sa dostať do tov. nastavení trúby, ale asi to bude len výsada výrobcu...
Šéf si nedávno kúpil na chatu nejakú rúru (tuším že Elektrolux) a reklamoval nízku teplotu...prišiel servisman, vymenil čidlo a chcel odísť.. Šéf ho zhaltoval, že a "odskúšať čo" ?? Vraj načo ?? Že nemá na to čas a ani odmerať to nemá čím !! Šéfino teda vytiahol merák a ... ohrev sa ani nevypol! Servisák napísal do papierov "neopraviteľné" . Po reklamácii na predajni má teraz šéfko rúru inej značky...
sr71 píše:Ano, pokud tam je jako snímač teploty čidlo Pt100 tak je dost možný že bude vadné
Jeden starej ZPAk mě vloni říkal, že čínský PT100 jsou strašnej šmejd, prý to je keramika potažená koloidní platinou. Koloidní platina je asi tak něco podobnýho homeopatikům, po tisícinásobným naředění tam z původní látky už moc nezbývá.
Pročpak asi čidlo od Baunera stojí přes tisíc kaček a ten samej číňan 46 kaček i s dopravou přes půl zemegule a provizí prodejce?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
TEPLOMER
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)