SONY STR-DB830 závada, líný, podivné chování

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

SONY STR-DB830 závada, líný, podivné chování

#1 Příspěvek od jardafiala »

Po zapnutí se na čelním panelu rozbliká MD/TAPE a dokud bliká, (tak 3 - 4s) tak přístroj na nic nereaguje. Při pokusu o přepnutí jakéhokoli vstupu musím točit kolečkem rotačního enkodéru dokud nepřeskočí na další vstup, to je opět doprovázeno blikáním MD/TAPE a dokud nedobliká tak opět přístroj bez reakce. Je-li zvolen vstup FM tak talčítko PRESET + nebo - musím stisknout několikrát než se uráčí přepnout, přepnutí je opět doprovázeno výše popsaným jevem, kdy přístroj na nic nereaguje. Působí to dojmem, jako by reagoval neuvěřitelně zpomaleně, už jenom to, že kolečkem voliče funkcí musím otočit o více než 45° aby se něco dělo je podivné. Ještě jeden poznatek, když chvíli po přepnutí na jiný zdroj počkám tak přepne na jedno cvaknutí koderu. Setkal se s tím někdo a je nějaké řešení tohoto problému? No pokud ne je tam trafo jak kráva, dva elyty 12G/70V, pět párů darlingtonů 160V,10A, hliníkový chladič, budiče... no zkrátka spousta součástek které použiju při opravách. Případně tady mám pěknou bednu tak do ní nacpu ten konec i s chladičem. Zde https://uloz.to/tamhle/ZVHewt2EBjU9#!ZG ... WsGmp5ZD== je video s chováním po zapnutí a s chováním po přepnutí vstupu kdy můžu kroutit voličem a výsledek nikde dokud nepřestane blikat. Možná je to správně???
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 16 říj 2023, 14:11, celkem upraveno 3 x.
judeware

#2 Příspěvek od judeware »

Jestli má "fono" (zřejmě má), bylo by barbarství ho vykuchat. Nemají nějaké ovládací prvky svod?
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Jestli myslíš "PHONO" tak má. A kuchat je to poslední co s tím dělat, zatím hledám info, co s tím. Už ho mám delší dobu, někdy loni jsem cosi kupoval a jako přívažek jsem za 100 dostal dva napůl rozebrané kusy. Jeden jsem zkompletoval, chybí jen nějaké dva čudle a pár ovládacích koleček. Občas ho vylovím, on mě na...e a zas ho uložím.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“